Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

"Autolautoista ei anneta periksi Raumalla"

Kuva: "Autolautoista ei anneta periksi Raumalla"

Rauman telakalla jatketaan luottavaisina autolauttojen rakentamista, vaikka hetkellinen notkahdus työllisyydessä onkin. Investointeja kuitenkin tehdään ja Rauma pitää paikkanasa alan ykkösenä, vakuuttaa telakanjohtaja Timo Suistio.

Kuva: Pääluottamusmies Raimo Virtanen (oikealla) ja osaston puheenjohtaja Ahti Santaharju kertoivat Rauman telakalla torstaina vierailleelle Metalliliiton puheenjohtajalle Riku Aallolle Rauman työllisyystilanteesta ja toiveista.

- Autolautoista emme anna periksi, vaan sillä tiellä jatketaan, Suistio vakuuttaa ja kertoo uudistuksista. Automaattinen palkinkatkaisulinja on tulossa, hitsauslinjoja ja myös hyvin keskeistä maalaustyötä kehitellään jo ympäristönsuojelunäkökohdistakin. Uudesta varusteluhallistakin on ollut puhetta. Tilauskanta yltää jo vuodelle 2011, mutta uusin työ ei vielä työllistä kaikkia heitä, joilta työ on tilapäisesti loppunut.Heikomman työllisyyden ajan saadaan ainakin  jonkin verran apua Turun telakalta.
- Meillä on velvollisuuksia vaikeuksissa olevalle Turun telakalle. Apu vie meidät samalla laakson yli aika hyvin.
Turussa rakennetaan suuria risteilijöitä, Raumalla maailman parhaita autolauttoja. Telakat rakentavat hyvin erilaisia aluksia, eivätkä Rauman tuotteet sopisi Turnn telakalle - ja päinvastoin, Suistio vertaa.
- Kumpikin telakka kehittää tuotteitaan omista lähtökohdistaan. Raumalla teemme laivat suunnittelusta alkaen ja kädentaito perustuu kokemusperäiseen tietoon. Massiivisella aikuiskoulutuksella mm. Porin kanssa koulutamme telakalle työntekijöitä ja työnjohtajia.

Noin 700 oman työntekijän pääluottamusmies Raimo Virtanen ei pelkää uuden korealaisomistajan paljonkaan vaikuttavan jatkossakaan telakan toimintaan. Vaikka jonkun mukaan "kaikkia karvoja ei vielä ole nähty", tulosta on tehtävä joka tapauksessa.
- Haasteita tulee ja on pärjättävä. Yhteistyöllä pystymme kyllä kaikkea kehittämään, Virtanen muotoilee.

Lomautuksessa tulee olemaan tänä vuonna noin 70 henkilöä. Määrä kasvaa vielä siitä, mutta lomautusten ei uskota olevan kovin pitkäkestoisia.

- Laivatilauksia on alla ja aikanaan pääsevät kaikki töihin. Vaikeampaa on ollut, kun lomautuksiin lähtiessä ei ole ollut mitään tietoa tulevasta työstä.

Metalliväen vieraana ollut kaupunginjohtaja Arno Miettinen on hyvin tyytyväinen telakalla todettuun yhteistyöhön koulutuasioissa Porin kanssa. Aikaisemmin Porissa oli oppilaspulaa, Raumalla ylitarjontaa.

- Oppisopimusjärjestelmä on ehdottoman hyvä, MIettinen kiittelee.

Ammattiosasto 66:n puheenjohtaja Ahti Santaharju muistuttaa työelämän muuttuneen rajusti vuosikymmenien mittaan. On pirstouduttu, mutta yleensä säilytty.

- Telakka on kokenut mullistuksia, mutta selvitty on. Nyt on tulossa lomautuksia, mutta kauemmas katsottuna näyttää jo paremmalta, Santaharjukin valaa uskoa.

Markku Lehtisalo

5.12.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva