Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Anna Tuulinen:”Löysin ihmisiä, jotka puhuvat kanssani samaa kieltä”

Kuva: Anna Tuulinen:”Löysin ihmisiä, jotka puhuvat kanssani samaa kieltä”

Kankaanpään sosialidemokraattien kuntavaaliehdokkaana ollut 25-vuotias Anna Tuulinen on harvinainen ilmiö siinä mielessä, että hän itse otti yhteyttä vaalipäällikkö Katri Kujanpäähän ja kertoi halustaan lähteä mukaan kunnallispolitiikkaan.
- Joo, on minulle moni ihmetellyt, että todellako ihan itse tarjouduit ehdokkaaksi, Anna nauraa.

Nuori kahden lapsen äiti ja sosionomiopiskelija sanoo olleensa aina kiinnostunut siitä, mitä tässä maassa tapahtuu ja minkälaisia päätöksiä kunnissa tehdään.

- Aikaisemmin minulla ei kuitenkaan ollut oikein itsevarmuutta lähteä politiikkaan mukaan. Ajattelin, että minä en ole vielä mitään, koska minulla ei ole työpaikkaa, eikä kukaan tunne minua.

- Opiskelen sosionomiksi Satakunnan ammattikorkeakoulun Harjavallan toimipisteessä. Osallistuin Harjavallassa vaalitilaisuuteen ja siellä eräs nuori poika hyvin itsevarmana kertoi omista vaalitavoitteistaan, joista tärkein tuntui olevan, että nuorilla olisi kivaa.
- Silloin ajattelin, että jos tämä poika uskaltaa, niin kyllä minäkin!

Anna ei vielä tullut valituksi valtuustoon, mutta opettelee nyt kunnallisen päätöksenteon ja vaikuttamisen kiemuroita Kankaanpään Työväenyhdistyksen johtokunnassa.

- Uskon, että johtokunta on oikein hyvä paikka ponnistaa eteenpäin, Anna tuumii.

Tavallisten ihmisten ja lapsiperheiden arki, vanhukset sekä vähäosaisten asema ovat annan sydäntä lähellä olevia asioita. Hän kiittelee työväenyhdistyksessä saamaansa lämmintä vastaanottoa.

- Nyt olen vihdoin löytänyt oikeanlaista seuraa. Kokouksissa minusta on alusta alkaen tuntunut siltä, että me puhumme samaa kieltä. Se on valtavan hieno kokemus.

Parhaillaan Anna suorittaa työharjoitteluaan Kankaanpäässä, PoSan projektisihteerin alaisuudessa. Näin hänellä on tilaisuus tutustua PoSan kuvioihin sisältäpäin.

- PoSa on suuri haaste, mutta suhtaudun siihen positiivisesti. Kahden ison kokonaisuuden, eli sosiaali- ja terveydenhuollon yhteensovittaminen lähtee hyvistä vuorovaikutussuhteista. Tähän olisi erityisesti kiinnitettävä huomiota johtotasolla ja myös työntekijöiden välillä.

- Esimerkiksi sosionomi ja sairaanhoitaja tekevät ihan erilaista työtä, mutta toimivat kuitenkin molemmat saman päämäärän hyväksi. Se päämäärä on kuntalaisen hyvinvointi. Tämä näkökulma ei saisi hukkua muutoksen mukanaan tuoman epävarmuuden ja muutosvastarinnan alle, Anna pohtii.

Anna saa opiskelunsa päätökseen jouluna 2009. Sosionomin tutkinto valmistaa sosiaalihuollon erilaisiin ohjaus- ja kasvatustehtäviin sekä julkisen ja yksityisen sektorin palveluyksiköiden johto- ja esimiestehtäviin. Annan mukaan yksi iso työllistäjä ovat tänä päivänä lastensuojelulaitokset.

- Itse erikoistun seniori- ja vanhustyöhön. Olen huomannut tulevani hyvin toimeen ”mummujen ja pappojen” kanssa.
- Paljon keskustellaan siitä, voiko ikäihmisiä kutsua mummuiksi tai papoiksi, mutta minä kutsun, eivätkä he tunnu sitä pahakseen pistävän. Sanovat vain, että sellaisiahan me olemme, Anna hymyilee.

Kahden pienen lapsen äidille opiskeleminen ei aina ole yksinkertaista. Annakin myöntää, että nyky-yhteiskunnassa perheen ja työn tai opiskelun yhteesovittamista ei ole todellakaan tehty helpoksi.

- Minulla on onneksi hyvä avomies, joka ymmärtää ja hoitaa lapsia. Yksinhuoltajana en olisi varmasti onnistunutkaan. Nyt olen viikolla opiskelija ja äiti ja viikonloppuisin sitten sataprosenttisesti äiti.

- Olen aina ollut sellainen, että minulla on monta rautaa tulessa. Kykenen kuitenkin keskittymään yhteen, käsillä olevaan asiaan kerrallaan ja sopeutumaan helposti erilaisiin tilanteisiin. Ehkä sekin on jonkinlainen lahja tai kyky, Anna miettii.
Kunnallispolitiikasta kiinnostuneille nuorille Anna muistuttaa, että kaikesta ei tarvitse tietää kaikkea. Alkuun riittää se, että on aidosti innostunut.

- Kipinä joko on tai ei ole. Sitä ei voi opetella. Kaiken muun voikin sitten oppia kuuntelemalla niitä, joilla on kokemusta ja ottamalla itse selvää asioista, Anna kannustaa.

Maarit Kautto

5.12.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva