Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hyvä Suami…

Kuva: Hyvä Suami…

Vuasi pakkaa ny pikkuhiljaa käyvä vähhii ja viimist vuare kuukaut jo mennää. Viikovaihtees taas Suami vaihtaa vappaal ja juhlii joulukuu kuuret. Se o 91. itsenäisyyspäivä ja stää kyl ränttää juhlii ja siin samal värtteerat niit vanhoi ihmisii, jokka tämä hyvä maa o meil aikanas taistellu. Just täl hetkel ny tuntuu silt et kaikki o vaa menos huanompaa suuntaa taik sillai ainaki koohotettaa, ko kuulustellee noit tiarotusvälineit. Tämmöne iha tavalline tallaaja ei ol viäl juurka huamannu mittää se kummempaa elämisessäs muuttunee. Niil ko tyät loppuu lama takkii tuntuu vissii tosi kurjalt. Mil maksaa kämppälainojas ja mil sit oikee ellää ja millai suu pannaa??? Nii, i!! Kaikest hualimat kyl meil tääl Suames o kaikki viäl paljo paremmi ko monil muil.

Tuli tost kurjuurest miälee sora-aikane juttu ko anoppi miähes soras olles oli menny sotilaspiirist kinnuu puit. Oli kuullu et siält olis annettu muillekki. Lämmittämmissee niit puit olis surkeesti tarvittu, konnettei hee pykkäämääs uutee rivvii ollu viäl saatu kunnol purui fylliks. No siäl oli kuulusteltu tarkkaa mist oli kyse ja sit annettu ilmatteeks kyl semmottii märkii suurehkoi kantoi lentokenttätyämaalt. Kantoi kyyti yhres toise vaimoimmeise kans tän rannal tuli hiukka halvemmaks, ko ne joutu itte se kumminki maksaa omast plompsastas. Anoppi freistas sit alustassas niit piänempii kantoi hakat pessää mahtuviks, kylläki huanol menestyksel. Sikko miäs tuli lomil sorast se oli menny kiukkusen sin sotilaspiirii ja annattanu nii saunat ko maltaakki. Sano sanonees, ”et nii kavva muija pyssyy lämpymil ko kantoi hakkaa, muttei se pirttii lämmit, et kehtaatteki”. No hävettii siäl vissii ko sit tuatii ilmatteeks pari mottii kuivii halkoi ja viäl samane hevosmiäs ne toiki ko ne märräät kannokki oli kärränny. Kyl kannokki sit vuasie kulluis kuivu ja poltettii. Niist puruistki sai kät vääntää, ko fläträttii niitte muka menevä kaikki lämmityksee. Tuffa oli luvannu vaik vahettaa ne kantos puruihi. Joku ystävälline mestari oli ymmärtäny ja antanu kaks komillist purui laatikkotehtaalt ja sillai sit saatii fyllit niitte seinii ja katollekki lämmikkeeks. Funteerattais ny vaik tätä, ni kyl me sentää paljo helpommal päästää ko ihmiset sillo. Ain stää ei vaa meinaa äkät ja tullee itte kunki iha turhast purnattuu. Siit se oikee hyvi huamaa jos lukkee noit kriivauksii yleisöosastois.

Asjast toisee tämmösel fiinil viikol. Suami o saanu taas ol isäntän noil koko mailma suuril fiskaaleil, meinaa ny tota Etyji ulkoministeritappaamist. Ny ko mää tätä skriivaa keskiviikkoehtoon, o vast tullu ne hättäisimmät ja polisit o saanu harjaannust millai sit jatkos ja trumffis suu pannaa. Kyl suamalaiset ammatti-ihmiset pärjää ain ja pannee parastas. Eile ehtoosti telkus näytettii niit suamalaisesti mööpleerattui plassei, jois sit istuskellaa ja suuriiki päätöksii funteerattaa pualelt ja toiselt. Siin istuis voi antaa silmäi huilat niis fiineis puitteis ja sit vaik tehr afääreikki, jolsei muut ni ainaki tuliaisiks kottii. Ruvvaa suhteenki ollaa luulisi kovi hööveleit ja viaraat saa maistel mee eksoottissii mössöi ja virutel niit allaas kurkustas mee suamalaisil väkevil tropeil. Jatkos sit kyl kuullaa millai kaikki meni tääl Suames ja pelasko turvallissuus..

Moni meist fiiraa viikolopu priamaa onnitellee Suamee iha omis oloissas taik omil kotikulmil oorneeratuis kalaaseis. Näkkyy oleva tulos monellaist nii mukuloil ko meil aikusillekki. Soo hyvä ja siin sit päästää tällää rastei kulttuurikuntoplankettiiki ja sillai tullee sit omast henkisest kunnostakki pirettyy hualt..

Sinivalkofärit kuuluu ny viikoloppuu ninko kynttyläkki ja juhlamiäli. Onnee hyvä Suami ja me…

Ulla Leino

5.12.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva