Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

AKT:n Räty:Tehokkaita ja nopeita ratkaisuja työllisyyden turvaamiseksi

Kuva: AKT:n Räty:Tehokkaita ja nopeita ratkaisuja työllisyyden turvaamiseksi

Laman välttämiseksi tehtävien välttämättömien toimenpiteiden kanssa ei tule enää viivytellä, vaan tehokkaimmat ja nopeimmin vaikuttavat ratkaisut on tehtävä nopeutetussa aikataulussa, katsoo. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Timo Räty. Hän paheksuu kuntavaalien pelossa tapahtunutta vitkuttelua ja hylkää myös hallituksen elvytyspaketin tehottomana.- Tarvitaan tie- ja ratainvestointien aikaistamista, samoin on merkittävästi lisättävä vuokra-asuntotuotantoa, Räty painottaa.
Porin Autoalantyöntekijät r.y:n 60 -vuotisjuhlassa lauantaina Porin Teatterissa vierailleen Timo Rädyn mukaan rakentamista lisäävät toimenpiteet vaikuttavat suuresti myös teollisuudessa ja kuljetuksissa.

- Jos valtiovalta ei tee nopeasti näitä päätöksiä, myös Suomi menee lamaan Ruotsin ja Tanskan tavoin. Seuraava lisäbudjetti annettaneen tammikuussa ja se on nyt avainasemassa.

Tie-, rata- ja asuntotuotannon pitäisi lähteä käyntiin pikaisesti ensi vuoden puolella, ”tai sitten näyttää todella huonolta.” Nykymenolla on nopeasti synkkeneviä näkymiä edessä.

- Yt-neuvottelut kuljetusaloillakin rytmittyvät niin, että vuodenvaihteen jälkeen lomautukset ja irtisanomiset käynnistyvät.

Timo Räty pitää edesvastuuttomana pelotella ihmisiä työttömyysturvan heikentämisellä aikana, jolloin työttömyyden uhka on kasvanut. Laman varjolla ei tulla hyväksymään jatkossakaan myöskään palkka-alea.

- Seuraavat tuloneuvottelutkin tulevat olemaan edellisiä vaikeammat, Räty ennusti.

Lisää voimaa tuloneuvotteluihin työntekijät saanevat myöhemmin uudesta kuljetusalan suurliitosta. Se kattaisi kaikki kuljetusmuodot eli maa-, meri-, ilma- ja rautatiekuljetukset ja jäseniä siinä olisi runsaat 100 000. Tarkemmin asiasta päätetään seuraavan vuosikymmenen alun liittojen edustajakokouksissa.

- Uusi liitto olisi entistä vahvempi sopimusteon näkökulmasta, mutta olisi myös vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja, Räty korosti.
Puheenjohtaja Timo Räty luovutti AKT:n hopeisen ansiomerkin Matti Virkkuselle, Markku Haanpäälle, Tapio Lundgrenille, Markku Mäntysaarelle ja Jouni Nylundille.

Juhlanäytelmänä nähtiin Porilaisten farssi, jonka jälkeen nautittiin teatterissa kiireetön iltapala painikkeineen.

Markku Lehtisalo

2.12.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva