Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lapissa viimeisinä juhlina synttärit

Kuva: Lapissa viimeisinä juhlina synttärit

Lapin kunnalle vuosi on ollut kaksijakoinen. Toisaalta kunta täyttää 140 vuotta, mutta samalla sen olemassaolo päättyy vuodenvaihteessa. Viimeisinä juhlina Lapissa on kuitenkin päätetty juhlia synttäreitä, jotka huipentuvat ensi viikonloppuun.
- Me päätettiin, että kun juhlitaan, niin juhlitaan kunnolla ja juhlitaan 140-vuotiasta Lapin kuntaa, sanoi kunnanjohtaja Seppo Ala-Siuru.

(kuvassa Ala-Siurun lisäksi vapaa-ajansihteeri Anja Hämäläinen)

Hän painotti kunnan viimeisissä virallisissa juhlallisuuksissa tuotavan esiin lapin historiaa, eli sitä, mistä tähän hetkeen on tultu.
- Ei kuntaliitos muuta sitä asiaa, että maailma muuttuu, mutta tietyt asiat ovat pysyviä vaikka kyltti kuntarajalta poistetaankin. kylät ja lappilaiset säilyvät.

Ala-Siuru painotti näiden säilyneen 1400-1500-luvuilta lähtien, silloinkin kun lappilaisia kosittiin 1500 luvulla ensimmäisen kerran Rauman yhteyteen. Silloin rukkaset saaneena kosijana oli rahapulaan joutunut Rauman seurakunta.

Lapissa on pitkin syksyä järjestetty juhlavuoden merkeissä tapahtumia eri ikäryhmille. Ala-Siurun mukaan tarkoituksena on, että kaikki ikäryhmät pääsisivät juhlallisuuksista osallisiksi.

- Edessä on superviikonloppu, jolloin me pidämme hauskaa. samalla me muistelemme Lappi-vanhusta järjestöväen kautta, luonnehti vapaa-ajansihteeri Anja Hämäläinen ensi viikonlopun juhlallisuuksia.

Perjantaista sunnuntaihin Lappi näyttäytyy näyttelyn kautta Kirkonkylän koululla. näyttelyssä kuvataan kunnan kehitystä 1860-luvulta tähän päivään. Näyttelyssä on mukana 15 lappilaista yhdistystä, joiden kautta peilataan myös lappilaisten elämää.

Näyttelyyn on varattu huoneet eri vuosikymmenten esille tuomista varten ja niissä kuvataan kyseisen vuosikymmenen tapahtumia Lapista ja mitä lappilaiset ovat silloin osanneet.

Perjantai-iltana kirkonkylän koulun pihalla järjestetään koko perheen porsasjuhla, joka päättyy ilotulitukseen.

Lauantaille riittää vielä itsenäisyyspäiväjuhla seurakuntakodissa ja Lappi 140-vuotta-konsertti, jossa haetaan lappilaistunnelmaa, lappilaisten muusikoiden kanssa ja katsellaan kunnan historiaan Patolampiteatterin näyttelijöiden Tuula Lehtisen ja Pulmu Elosen välittämänä.

Jouko Veijonaho

2.12.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva