Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Elvytystä, maakunnan hyvää ja joulumieltä

Kuva: Elvytystä, maakunnan hyvää ja joulumieltä

Miksi ei elvytetä, sillä potilas ei ainakaan minun tietääkseni ole sitä kieltänyt.

Erään lehden toimittajan Euroopan parhaaksi valtionvarainministeriksi valitsema Jyrki Katainen ottaa miljardeja euroja lisää velkaa, ja jatkaa samanaikaisesti veronkevennysten tasalinjaa.  Kaikille yhtä monta prosenttia, se on tasapuolista, julistaa Jyrki.  Kaikki tiedämme, että prosentin hinta on eri riippuen ansaittujen eurojen määrästä.  Ei tällä linjalla mitään kulutuskysyntää lisätä ja elvytetä. Jos nimittäin nykyisinkin osa menee suoraan sukanvarteen, eivät lisäeurot mene leipään ja maitoon.  Pienituloisella näin tapahtuisi ja lisäksi voisi ehkä ostaa lapsille vaatteita ja liikuntavälineitä ja muuta tarpeellista. Verohelpotuksin voitaisiin siis elvyttää jos haluttaisiin. Näin tehtäisiin todellisessa työväenpuolueessa.

Iso karhu ahmaisi pienen oravan. Mutta ei hätää, kyseessä on lempeä ja huolehtivainen nalle, joka on kohtuullisessa lihassa ja voimissaan.  Tervetuloa vahvaan, toimivaan kokonaisuuteen noormarkkulaiset siis Noormarkussa asuvat porilaiset.  Noormarkku on tämän päivän aitosatakuntalainen uudisraivaaja ja tiennäyttäjä, sillä juuri oravakunnan rohkeus ja ennakkoluulottomuus avaavat maakuntamme kehittymisen viimeisimpiä lukkoja. Tästä on muitten hyvä jatkaa.

Niin kuin aikanaan Ahlaisten tulee myös Noormarkun liittyminen Poriin osoittautumaan vuosien saatossa järkeväksi ja vastuulliseksi ratkaisuksi.  Näin on syytä uskoa, sillä en ole missään yhteydessä kuullut entisessä Porin mlk:ssa tai Ahlaisissa asuvien porilaisten haikailleen oman kunnan henkiin herättämisen perään. Kun uuden kaupunginosan sulautumista karhukaupunkiin vielä varmistaa Noormarkku-toimikunta, voimme olla luottavaisia tehtyyn ratkaisuun.  Tunteet eivät estäneet vastuunkantoa.  Tämän ovat pohjoisen naapurimme päättäjät osoittaneet.

Länsirannikon Koulutus Oy on perustettu.  Onnea ja menestystä uudelle koulutuksen järjestäjälle, sillä Satakunta, jos mikä, tarvitsee koulutuksen eheyttä ja yhteistyötä.  Mutta edistetäänkö uudella yhtiöllä koko maakunnan eheyttä ja yhteistyötä?  Tähänhän Porissa ja Satakunnassa pitäisi pyrkiä. Tosiasia tästä eteenpäin on, että Porin yhteistyönaapurissa Ulvilassa toimii Kokemäenjokilaakson koulutuskuntayhtymä ja Pohjois-Satakunnassa omansa.  Nämä ovat muodostamassa Satakunnan koulutuskuntayhtymää. Ulvilassa ammatillista koulutusta järjestää siis Satakunnan ammattiopisto ja Porissa Länsirannikon Koulutus Oy, jonka hallitukseen ja hallintoneuvostoon työelämän edustajista kaksi valitaan ”yhtiön toimialueen kauppakamarien ehdotuksesta”. Kyseiset kauppakamarit ovat Satakunnan (ei Porin), Rauman ja Turun kauppakamarit.  Opetusministeriön tavoitteeksi asettaman maakunnallisesti vahvan ammatillisen koulutuksen kokonaisuuden muodostamiseksi Satakuntaan on näin ollen vielä runsaasti työtä tekemättä. Tähän työhön Porissa pitäisi tuntea erityistä harrastuneisuutta. Maakuntamme edun sinnikästä puolustamista sopinee odottaa jatkossa erityisesti Länsirannikon Koulutus Oy:n perustamiseksi itsensä likoon laittaneilta porilaisilta päättäjiltä.

Rauman näkövinkkelistä satakuntalaisen koulutuksen tulevaisuus näyttää  nyt erilaiselta kuin Porin vinkkelistä.

Lopuksi joululahjavinkki, jonka toteuttamiseen lähes kaikilla on varaa ja mahdollisuus.  Vielä näin joulun allakin voit ojentaa auttavan kätesi, eikä se maksa kuin hetken ajastasi.  SPR:n veripalvelun kautta voit antaa arvokkaan joululahjan apua tarvitsevalle lähimmäiselle, niin lähellä kuin kaukana. Ei siis muuta kuin hihoja käärimään ja verta pussiin.  Elämää voi elvyttää näinkin. Punaisilla pusseilla luodaan jouluiloa moniin koteihin, ja siitä on kulutushysteria ja aineellisuus kaukana.

Muuten toivotan kaikille rauhaisaa, aitoihin arvoihin keskittyvää joulun odotusta.  Toivon, että ympäriviikkoisesta hulinasta huolimatta mahdollisimman moni onnistuisi pitämään edes sunnuntaisin taukoa ja rakentaisi joulumieltä perheensä yhdessäolon kautta.

Esa J Anttila

2.12.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva