Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Itku pitkäs ilost…

Kuva: Itku pitkäs ilost…

Tälläi kuuluu jo melkei kulahtanu sanonta, mut silti nii tot joka sana. Meil se meinaa stää et katti nii rakas liki kuuretoist vanha nukku hiljaa pois. Jaa et kui sillai, no se jää arvotukseks mitä oikee tapahtu?? Tultii pikkujoulukemuist ja kisu tartti valla väevänkäl pääst viäl ulos. No jottai jännää siäl vissii oli konnei tykänny tul eres yäks sissää. No sit herättii semmosee riipasevvaa mekkalaa ja saatii katti tullee pirttii. Mittää ei näkyny hänes, mukko koko ajjaa se puristi vaa sukkelasti päätäs ja oli tosi kippee olone.

Varauruttii pahimpaa ja eläinlääkäri anto häl rauha ja lopetti tuska. Ammatti-ihmisen ole oppinu tunnistaa nii ihmise ko elukkainki miinist koska ollaa kippeit ja se, et sillo o helpattava koht eikä viirestoist päivä. Me käsnättii kyl molemmat et tälläi o ny oikee ja hyvä, muttei sil voi mittää et suru ottaa nii valtaas vaik stää koittas einee verra pirätelläkki. Kotieläin o ninku familjaa kuuluva ja siit o nii vaikeet luapuu. Tämä o vissii nii monet teist lukijoistki joutunu kokkee omakohtasesti.
Mee mailma pysäs ninko seinää ja kaikki kiiruut jäi sihe. Sikko saatii itte timprattu tuhkauurna laskettuu ommaa pihhaa kaivettuu hautaa ja sytytettyy kynttylä, ni ina helppas olo. Tämäki et ny tälläi suure priama kynnyksel skriivaa näi murheellist ja jaa surruu teenki kans taitaa ol iha hyväks ja samal ns. surutyät. Täs ny jo tuli masinani nappulakki märrääks mu porraamisestani ja joku voi jo funteerat et lopet ny ja se teenki just.
Pikkujouluu fiirataa ny viikovaihtees ja jouluset valkeet pannaa pallaa mones huushollis. Määki ole jo sevverra jouluu aunioinu taik ainaski ensimmäist arventtii, et ole krannssei värkänny. Se o nii rauhottavvaa ja poonuu hommaa ettei stää eres tyäks noteeraakkaa ja aikaki valla pyssää.. Saa tehr!p ninko itte tykkää ja kattoo onk luavuurest ennää mittää jälliil. Pajuenkelit kuuluu kans niihi mu jouluetuaskareisiini taik oikeestas jo syksyy, jollo saa viäl trekolis niit pitkii pajujas pyäritel ko tillaa piisaa. Sisäl niitte kans pakkaa huitoo kaikki tilpehöörit ympäriltäs enneko saa kropa semmosee tällinkii et se voi tällät jo tyäpöyräl. Pää ja siivet, niitte kans jo pärjää piänemmäl plassil sikko vaa aikaa piisaa. Semmose kyl ole ny tänä syksyn äkänny, et taitaa ikä tehr tepposes ja kömpelyyre lisäks käyr nii sormei pääl, et ans kattoo kui kavva niil pajjuu viäl rustataa. No pajutilalt saa kyl sit noileet ja ohkastakki pajjuu värkiks kankeemmillekki hyppysil ko vaa intoo piisais. Kursseil kyl hyvi huamaa kui noilt nuarilt kaikki käy käre kääntees, nii hoksottimmei ko sit värkkäämisenki pualest.
 Taksvärkkipäivän mul oli yks noist muksui muksuist Anni oppimas pajupunomise alkeit. Se iha alvust alkai puno semmose levypohjase koppari ittelles. Oli se näppäräsormine ja oppivaine flikka. Kaikelisäks siin keske kaike se ittekses sano et, o tää sikaihanaa. Sihe mää sit kysyi et se punomine vai ja vastaus oli et ni just se… Sit Anni värkkäs viäl kottiis ovvee katajakranssi, joho tällättii kaks nättii rusettii muttei sit mittää muut krääsää eikä klittereit ko siin katajas oli nättei marjoi ittesäs. Pohjaks katajaoksil väännettii pajukranssi. Äitis oli ollu kovi tytyväine lahjaas ja sano ihhailevas stää päivittäi. Oli se tekijä itteki luanaamisest ilone tiätysti sit siit kouluu viäryst taksvärkkipalkast kans.
Innostumise siämen tuli kylvettyy otollissee maaha ja sekai meil mummoil ja pappoil kuuluuki.
 Joulumiält kaikil ja hyvvää pikkujouluu siin samal.
Ulla Leino

28.11.2008 09:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva