Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ammatillinen koulutusyhtiö voi aloittaa vuonna 2010

Kuva: Ammatillinen koulutusyhtiö voi aloittaa vuonna 2010

Huolella hiottu ja tunnekuohujakin nostattanut sopimus Länsirannikon Koulutus Oy:n perustamissopimus on nyt allekirjoitettu ja käytännössä ammatillisen koulutuksen järjestämisvastuu siirtyy koulutusyhtiölle vuoden 2010 alusta.

Kuva: Hallintojohtaja Sari Salo, kaupunginjohtaja Arno Miettinen, kansliapäällikkö Olli Juusela ja Aulis Laaksonen saivat nimikirjoituksensa sopimuksiin ja sopimukset voidaan arkistoida.

Koulutusyhtiö on käytännössä Porin, Rauman ja Laitilan kaupunkien omistama. Yhtiössä yhdistetään Rauman ja Porin kaupunkien tarjoama ammatillinen koulutus sekä Länsi-Suomen ammatillisen aikuiskoulutuksen kuntayhtymä Innovan ja Porin Aikuiskoulutussäätiön tarjoamat koulutukset.
Yhtiö tulee olemaan yksi Suomen suurimmista toisen asteen ammatillisista koulutusyhtiöistä. Raumalla kotipaikkaansa pitävä yhtiö tulee järjestämään ammatillista koulutusta noin 800 henkilön voimin, yli 6 000 opiskelijalle Raumalla, Porissa, Ulvilassa ja Laitilassa.
Voittoa tavoittelemattoman yhtiön perustamisella tavoitellaan joustavuuden lisäämistä ammatilliseen koulutuksen aloituspaikkojen jakamiseen, sekä koulutuksen parempaan kohdentamiseen juuri alueen tarpeita vastaavaksi.
Rauman kaupunginjohtaja Arno Miettinen onnitteli allekirjoittamisen jälkeen tulevia oppilaita ja elinkeinoelämää, jotka pääsevän nauttimaan yhdistämistyön jälkeen kehitystyön hedelmistä.
- Tavoitteena on tuottaa parempaa ja laadukkaampaa koulutusta ja samalla paikalliselle elinkeinoelämälle parempia työntekijöitä, tiivisti Miettinen tavoitteet.

Ammatillisen koulutuksen kehittäminen ei ole jäämässä Satakunnassa tai Vakka-Suomen alueellakaan tähän. Useissa puheenvuoroissa korostettiin ovien olevan auki mukaan tulemiselle jatkossakin.
Porin apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksonen korosti myös satakuntalaisen yhteistyön lisäämisen tarvetta edelleen.
- Satakunnassa edetään ammatillisessa koulutuksessa kahdella vahvalla kärjellä. Maakunnan yhdistyvän koulutuskuntayhtymän ja yhtiön on syytä hakeutua heti hyvään ja aktiiviseen yhteistyöhön.
Hän painotti vain sillä tavoin voitavan pohjustaa luottamuksen ilmapiiri koko maakunnan ja lähialueiden kattavan koulutusjärjestelmän luomiseksi.
- Tämä on hyvä alku, mutta vasta ensimmäinen askel, painotti Laaksonen.
Tästä eteenpäin porilaisen Mikko Elon johtama hallitus on vastuussa käytännön toiminnan aloittamisesta. Esimerkiksi toimitusjohtajan hakuprosessi on laitettu jo vireille.
Ohjausryhmään puheenjohtaja Matti Linnainmaa painotti ohjausryhmän tehneen itsensä tarpeettomaksi, koska sen tehtävänä oli sopimuksen aikaansaaminen.
Jouko Veijonaho

28.11.2008 09:11

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva