Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Eurajoen siivous ja ruokahuolto jatkavat lähipalveluna

Eurajoen kunnanhallitus päätti yksimielisesti jatkaa edelleen kunnan ruokahuollon järjestämistä edelleen lähipalveluina, eli tuottaa ruoka kouluilla, päiväkodissa ja palvelutalo Jokisimpukassa.

 

Yksimielisesti kunnanhallitus päätti myös kiinteistöjen siivoustöiden jatkamista kunnan omana työnä. Esityksen mukaisesti kunnan siivous- ja ruokahuollon palvelutoiminnot keskitetään yhden hallinnon alle tekniseen toimeen.
Konsultin selvityksen jälkeen asiaa valmistelemaan perustettu selvitystyöryhmä päätyi äänin 3-2 ja yksi tyhjää, esittämään siivouksen asteittaista ulkoistamista ja ruoanvalmistuksen keskittämistä.
Tässä mallissa yksityisille olisi siirtynyt siivoustoimesta palvelukeskus Jokisimpukan ja terveyskeskuksineen lisäksi, kunnanvirasto, kiertävät ja täydentävät siivouspalvelutoiminnot sekä asteittain eläköitymisien myötä keskustan koulu 2010 ja yhteiskoulu/lukio 2011.
Ruokahuoltoon muutos olisi tiennyt ruoan valmistuksen siirtymistä kahteen valmistuskeittiöön, jolloin valmistuskeittiöissä tuotettujen ateriaosioiden kuljetus ja loma-aikojen ateriapalvelujen tuotanto jatkuvasti toimiville sosiaalitoimen pienyksiköille olisi ulkoistettu.
Esitys olisi toteutuessaan siirtänyt lukuvuodesta 2011-2012 alkaen koulujen päiväkotien ruuan valmistuksen yhteiskoulu/lukio keittiöön. Jokisimpukassa valmistuskeittiön toiminnot olisivat jatkaneet nykyiseen tapaansa vanhustenhuollon ateriapalveluista sekä terveyskeskuksen ruokahuollosta.
Tällaisia uudelleenjärjestelyillä päätösesityksen tekijät ovat katsoneet voitavan poistaa ongelma henkilöresurssien luonnollisen poistuman korvaamisen osalta. Ongelmana on nähty julkisen sektorin hankala, hidas, joustamaton ja kallis rekrytointi- ja työllistämisjärjestelmä sekä ammattitaitoisen työvoiman puute ja kunnallisen palvelussektorin huono kilpailukyky työantajana.
Säästöjä tässä mallissa uskotaan syntyvän koulujen keittiöiden remonttikustannuksista ja siivouskustannuksissa arvioidaan olevan mahdollisuus pieneen säästöön.
Kun ruokahuollon keskittämishankkeesta päätettiin luopua, on sillä alentava vaikutuksensa myös yhteiskoulu/lukion remontointikustannuksiin.

Jouko Veijonaho

 

27.11.2008 09:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva