Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Noormarkku liittyy Poriin äänin 17-10

Vaikea päätös: Noormarkun valtuustossa äänestettiin kahdesti ja käytettiin yli 30 puheenvuoroa

 

Noormarkku liitetään osaksi Poria vuoden 2010 alussa. Kunnanvaltuusto teki historiallisen päätöksen kuntaliitoksesta maanantai-iltana. Ilman soraääniä liitospäätös ei syntynyt, vaan se vaati kaksi äänestystä ja lukuisan joukon puheenvuoroja.

Ensin äänestettiin siitä, käsitteleekö nykyinen valtuusto liitossopimuksen hyväksymistä vai ei. Asko Apajasalo (vas.) teki esityksen, että nykyinen valtuusto ei päätä kuntaliitoksesta, vaan asia jätetään pöydälle, kunnes uusi valtuusto on työnsä aloittanut ja ehtinyt perehtyä asiaan. Onni Lehtovirta (ps) kannatti esitystä.

Apajasalo perusteli kantaansa muun muassa sillä, että neljä vuotta sitten käydyissä vaaleissa nykyinen valtuusto ei saanut tällaiseen päätökseen valtuutusta.

- Neljä vuotta sitten näin suurista päätöksistä ei ollut vielä mitään tietoa, Apajasalo kommentoi.

Helvi Walli (kok.) muistutti kuitenkin, että kansanedustajillekin tulee jatkuvasti eteen uusia asioita ja suuria päätöksiä, joista ei ole ollut mitään tietoa vaalien aikana.

- Kyllä valtuutettujenkin on seurattava aikaansa ja pystyttävä tekemään suoraselkäisesti vaikeita päätöksiä, kun niitä eteen tulee, Walli muistutti.

Äänestyksessä kuntaliitossopimuskäsittelyn jatkamisesta päätettiin äänin 16-10, yksi tyhjä. Sopimuksen hyväksymiskäsittelyn jatkamista kannattivat Mikko Hatanpää, Leena Kallionsivu, Jorma Lammi, Mikko Lindvall, Heli Sulkava, Lauri Turpeinen, Katja Helenius, Ilkka Herrala, Antti Nurmi, Helvi Walli, Satu Fisk, Jarno Joensuu, Pirjo Mäki, Taisto Normala, Reino Peltola ja Ari Vaitiniemi. Asian pöydälle ja uudelle valtuustolle jättämistä kannattivat Asko Apajasalo, Olli Ingberg, Erkki Isoviita, Jaakko Rainiola, Kristiina Huhtanen, Mauno Virta, Kalevi Mattila, Kosti Rajaviita, Ismo Niinisalo ja Onni Lehtovirta. Tyhjää äänesti Maarit Leppälammi.

Kuntaliitoskeskustelu jatkui tämän jälkeen kuumana. Liitoksen hylkäämisen ja hyväksymisen puolesta käytettiin yhteensä 31 puheenvuoroa.

Asko Apajasalo (vas.) teki esityksen, että kuntaliitossopimusta ei hyväksytä. Onni Lehtovirta (ps) kannatti Apajasalon esitystä. Kunnanhallituksen esitystä kuntaliitossopimuksen hyväksymisestä kannattivat Maarit Leppälammi, Mikko Lindvall, Ari Vaitiniemi, Jarno Joensuu, Reino Peltola, Taisto Normala, Pirjo Mäki, Satu Fisk, Helvi Walli, Antti Nurmi, Ilkka Herrala, Katja Helenius, Lauri Turpeinen, Mikko Hatanpää, Jorma Lammi, Heli Sulkava ja Leena Kallionsivu.

Kuntaliitossopimuksen hylkäämistä kannattivat Asko Apajasalo, Olli Ingberg, Mauno Virta, Kristiina Huhtanen, Onni Lehtovirta, Kosti Rajaviita, Kalevi Mattila, Ismo Niinisalo, Erkki Isoviita ja Jaakko Rainiola.

Kuntaliitossopimus siis hyväksyttiin lopulta äänin 17-10.Valtuuston puheenjohtaja Satu Fisk oli helpottunut päätöksen jälkeen.

-Näin sen piti mennäkin. Päätös oli varmasti tämän valtuustokauden vaikein, mutta talouteen perustuvat järkisyyt liitoksen puolesta kuitenkin ratkaisivat, Fisk kiteytti.

Maarit Kautto


25.11.2008 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva