Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP:n puoluehallitus: Elvytyksen painopiste työllisyyteen

SDP:n puoluehallitus vaati torstaina hallitukselta voimakasta panostusta rakennustuotannon elvyttämiseen sekä liikennehankkeiden lisäämiseen.

 

 SDP:n puoluehallitus muistuttaa, että hallitus ei ole edelleenkään reagoinut SDP:n uudistamaan yhteistyötarjoukseen Suomen kansantalouden pelastamiseksi. Porvarihallitus ei näemmä neuvoja kaipaa, tulivat ne sitten oppositiosta, entisiltä valtiovarainministereiltä tai Kansainväliseltä valuuttarahastolta, sanotaan puoluehallituksen kannanotossa.

Puoluehallitus pitää huolestuttava hallituksen aikeita lisätä valtion velkaa mittavien veronalennusten toteuttamiseksi. Tiistaina esitellyssä vuoden 2009 talousarvion täydennyksessä hallitus varautuu ottamaan lisälainaa yli kaksi miljardia euroa. Valtion tulopohja rapautuu liian suurten veronalennusten seurauksena ja samaan aikaan velkataakka kasvaa.

Rakennusalaa uhkaavan rajun työttömyyden ehkäisyksi talousarvion täydennyksessä on vain kosmeettisia toimenpiteitä eikä lainkaan uusia liikennehankkeita. Rakennusalan julkista kysyntää pitäisi nyt kasvattaa voimakkaasti, jotta alan työllisyys voitaisiin turvata. Esimerkiksi ARA:n tukema vuokra-asuntotuotanto voitaisiin kysynnän puolesta nopeasti kaksinkertaistaa, jos hallitus osoittaisi tähän rahoitusta.

Talouden taantuessa myös kuntasektorin rahoituspohja heikkenee puoluehallituksen mukaan oleellisesti. Tilanne on johtamassa kunnissa nopeasti lomautuksiin, verotuksen kiristymiseen, velanoton lisääntymiseen sekä palveluleikkauksiin.

Hallitus parantaa yritysten toimintaedellytyksiä ja rahoitusmahdollisuuksia, mutta kuntasektorille ei osoiteta edelleenkään lisätukia. Valtion erillisellä investointeihin kohdennetulla määrärahalla voitaisiin varmistaa, että kunnat voisivat jatkaa rakentamisinvestointeja. Samalla tasoitettaisiin rakennusmarkkinoiden työllisyystilannetta ja tehtäisiin järkevää suhdannepolitiikkaa. Korjausrakentamisen markkinahinnat laskevat, kun tilauskohteiden määrä vähenee. Oikea-aikaiset investoinnit tuottavat parhaimmillaan tilanteen, josta hyötyvät sekä kunnat että rakennusalan työllisyys.

SDP esitti viime viikonloppuna puoluevaltuuston kokouksessaan työllisyyden työkalupakkia, jossa kehitetään muutosturvaa, korjataan leikkuriksi muodostunutta tuottavuusohjelmaa, lisätään koulutusta työttömyyden lisääntyessä, panostetaan voimakkaasti työvoimavaltaiseen rakentamiseen sekä tuetaan vientisektoria.

UA

21.11.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva