Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kauppias Kalevi Viinamäki vapauttaisi kaupan aukiolot

Kuva: Kauppias Kalevi Viinamäki vapauttaisi kaupan aukiolot

Ulvilalainen K-kauppias Kalevi Viinamäki kannattaa kauppojen aukiolojen laajentamista eli lähinnä sunnuntaiaukiolojen vapauttamista.
– Olisin tyytyväinen, jos aukioloihin saataisiin selkeyttä. Minusta jokainen yrittäjä saisi itse päättää miten pitää liikettään auki, mutta ehkä on syytä edetä niin, että luodaan ensin yhdenmukainen linja.

Kuva: Yleismies Simo Tuusa tulee mielellään valokuvaan mukavan pomonsa Kalevi Viinamäen kanssa.

Viinamäen mielestä huoltoasemakaupat ja vastaavat saavat nykyisellään keinotekoista kilpailuetua.
– Aukiolojen yhtenäistäminen selkiyttäisi tilannetta myös asiakkaiden kannalta. Nyt heidän täytyy aina uudestaan opetella, koska kauppa on auki sunnuntaisin ja koska ei.

Kalevi ja Tuula Viinamäen pitämä K-Supermarket Hansa Friitalan keskustassa on saanut kiitosta niin sunnuntaiaukiolosta kuin siitä, että kauppa avataan arkisin jo kello seitsemän.

Viinamäet ovat olleet Ulvilassa kauppiaina viisi ja puoli vuotta, ja sitä ennen he pitivät K-kauppaa Porissa Isolinnankadulla, Anttilan alakerrassa.

Kaiken kaikkiaan kauppiasyrittäjävuosia on kertynyt jo parikymmentä: Kalevi Viinamäen ura alkoi 26-vuotiaana Tampereella.
Ulvilan K-Supermarket Hansa työllistää parikymmentä henkeä.

– Moniko huomaa ajatella kuinka merkittäviä työllistäjiä päivittäistavarakaupat ovat? Ne ovat usein paikkakuntansa suurimpia työllistäjiä ja samalla hyviä veronmaksajia.

Joulumyynnin suhteen Viinamäki on aika optimistinen, mutta tiettyä jännitystäkin on ilmassa. Ei niinkään yleisen taloustilanteen huonontumisen kuin entisestään kasvaneen Porin Mikkolan kauppakeskittymän vaikutuksen takia.

Kilpailun kiristymiseen varauduttiin uusimalla oma myymälä kokonaan viime keväänä.

Kesko ja osuuskauppa käyvät Viinamäen mukaan verissä päin taistelua joka ainoasta asiakkaasta. Keskonkin oli pakko vastata kilpailuun ja tuoda Citymarket Mikkolaan.

– Ei voi jäädä katsomaan sivusta, jos et ole kehitysuralla, putoat.

– Citymarket ja Prisma ovat silti kumpikin meidän näkövinkkelistä ihan yhtä pahoja kilpailijoita.

– Mikkola ei ole meille hyvä juttu lyhyellä aikavälillä, mutta pitkällä aikavälillä se on meidänkin etu, koska se palvelee koko Porin seutua. Täällä pitää olla hyvä kauppakeskus, tänne pitää syntyä todellista vastapainoa esimerkiksi Tampereen ja Turun seudulle.
 
Viinamäki pitää silti Ulvilan omaa kaupan palvelujen tarjontaa hyvänä. Tarjolla on päivittäistavarakaupan lisäksi apteekki, Alko, kahvila, pankki, lahjatavarakauppa, kodinkoneliike yms.

– Ehkä me ulvilalaiset yrittäjät ja muutkin ulvilalaiset olemme vain liian vaatimattomia. Kun katsoo kylää, näkee, että täältä saa oikeasti kaiken mitä tarvitaan.

Kalevi Viinamäki osallistuu myös yrittäjäyhdistyksen toimintaan. Hän on ensi viikolla 30-vuotisjuhliaan viettävän Ulvilan Yrittäjät ry:n 1. varapuheenjohtaja. Aikaisemmin hän toimi myös Keskon luottamuskauppiaana.

Yrittäjäyhdistyksellä on iso merkitys kokoavana voimavarana, koska suurin osa jäsenyrityksistä on pieniä, vain yhden kahden työntekijän yrityksiä. Lisäksi toiminta on paikallista ja käytännönläheistä.

Konkari antaa neuvon alkavalle yrittäjälle: ilman intohimon paloa ei yrittämisestä tule mitään, mutta pitää muistaa myös säästää itseään, levätä ja pitää lomia.

 – Meillä on ehdoton voimavara se, että olemme vaimon kanssa molemmat mukana tässä. Yhdessä on kaikki asiat eletty ja koettu. Ja kun tulee huonoja päiviä, ne tulevat onneksi eri aikaan.

– Paikassaan yksi ynnä yksi on enenemän kuin kaksi.

Heli Kokko

 

20.11.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva