Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Raumalle kolmen suurimman vaaliliitto

Keskusta nousi kolmanneksi SDP:n ja kokoomuslaisten lisäksi mukaan perustamaan Rauman kaupungin päätöksentekoon uuden yhteistyöpohjan. Neuvottelujen vetäjät painottivat perjantaina kyseessä olevan enemmän kuin teknisestä vaaliliitosta. Kyse on myös suurten päätösten tekemisestä yhdessä.

 

Viime metreille asti mukaan oli lähdössä myös kristillisdemokraattien kahden valtuutetun ryhmä, mutta heidän mielensä muuttui vielä perjantaiaamuna.

SDP ja kokoomus on jo tuttu yhteistyökuvio Raumalla. Meneillään olevalla valtuustokaudella pitkälti näiden toimesta Raumalle laadittiin hallitusohjelma, joka on voimassa vielä ensi vuoden.

Keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Hannu Ollila kertoi Lapin suunnasta tulleen selkeän viestin halusta lähteä mukaan päätöksenteon ytimeen.

- Yksi lisäpaikka Rauman valtuustoon ja oltu suurin Lapissa. Nyt me tulemme vaikuttamaan pöytien ääressä, eikä oppositiossa, luonnehti Ollila.

SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Erkki Raittila kertoi, että kaikilla ryhmillä olisi ollut mahdollisuus liittyä neuvotteluihin mukaan. Tosin hän painotti, että erikseen ketään ei kutsuttu.

- Katsottiin, että ne joilla on asiaa, ottavat yhteyttä. Muita yhteydenottoja ei tullut, painotti Raittila.

Uusi koalitio keräsi kunnallisvaaleissa seitsemän ääntä kymmenestä, mikä antoi 37 valtuustopaikka, kun nyt koalition ulkopuolelle jäävillä on 14 paikkaa kaupunginvaltuustossa.

Sopimus pitää sisällään sen, että kaupunginhallituksen puheenjohtajuus säilyy SDP:llä ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajuus kokoomuksella.

Tämän lisäksi yhteenliittymä jakaa keskenään kaikki luottamuselinten puheenjohtajuudet. Ainoastaan kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtajuus jää pienryhmien täytettäväksi.

Sopimuksen mukaan SDP täyttää sosiaali- ja terveyslautakunnan, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan, tarkastuslautakunnan ja sataman johtokunnan puheenjohtajuudet.

Kokoomuksen täytettäväksi jää kasvatus- ja opetuslautakunnassa, teknisessä lautakunnassa ja Rauman Energiassa. Keskusta saa puheenjohtajuudet jätehuoltolaitoksen johtokunnasta, keskusvaalilautakunnasta ja ympäristölautakunnasta.

11 jäseniseen lautakuntaan SDP saa neljä jäsentä, kokoomus kolme ja keskusta yhden.

- Kyllä tässä vielä opettelemista riittää yhteisten kuvioitten hiomisessa, vaikka periaatteista on jo sovittukin. Teknisen vaaliliiton lisäksi pyrimme ajamaan tiiviisti yhdessä tärkeitä asioita eteenpäin, Raittila painotti.

Hän totesi edessä olevan vaikeat ajat, jolloin joudutaan tekemään vaikeita päätöksiä ja painotti niiden tekemisen lepäävän nyt leveämmillä harteilla.

Seuraavan väännön ryhmien neuvottelijat uskovat osuvan vuodenvaihteen tienoille, kun nimiä luottamushenkilöpaikoille aletaan hakemaan. Siinä vaiheessa neuvotteluissa joudutaan sovittamaan yhteen paikkajako tasa-arvolain mukaisesti.

Jouko Veijonaho

 

18.11.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva