Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ruosniemen Linja-Auto Oy Porin Vuoden Yrittäjä

Kuva: Ruosniemen Linja-Auto Oy Porin Vuoden Yrittäjä

Porin Vuoden Yrittäjäksi 2008 valitun Ruosniemen Linja-Auto Oy:n toimitusjohtaja Matti Sundell sanoo olevansa huolissaan bussilippujen hintojen korottamiseen liittyvistä puheista. Hänen mukaansa kertalipun hinta on Porissa jo nyt niin korkea, että hinnan nostaminen kääntäisi vääjäämättä kasvussa olevat matkustajamäärät laskuun.

Kuva: Perheyrityksessä työskentelevät toimitusjohtaja Matti Sundell, vaimo Anne Sundell ja vanhin poika Mikko.


 - Ei ole oikein, että vanhukset ja lapset joutuvat joukkoliikenteen maksumiehiksi. Nämä ikäryhmäthän linja-autoilla eniten matkustavat, Sundell muistuttaa.

Sundellin mukaan kulunut vuosi on ollut liikenteenharjoittajien kannalta katsoen varsin raskas, koska kustannukset, erityisesti polttoaineen hinta, ovat nousseet niin rajusti. Pieni perheyritys on kuitenkin tullut toimeen sinnikkyydellä ja yhteen hiileen puhaltamalla.

Ruosniemen Linja-Auto Oy:n bussit ovat olleet liikenteessä jo 60 vuotta. Yrityksen perustaja, Matin isä Emil Sundell, muistetaan edelleenkin linja-autopiireissä rehtinä miehenä, jonka sanaan saattoi aina luottaa. Hänen ansioikseen voidaan Porissa lukea muun muassa heilurilinjat sekä vaihtolippu.

Emil Sundell teki pitkää päivää itseään säästämättä aina 1980-luvulle saakka, jolloin Matti-poika nousi yrityksen ylimmäksi vastuunkantajaksi.

Matti Sundell on työskennellyt yrityksessä jo 12-vuotiaasta lähtien. Saatuaan linja-autokortin vuonna 1975 hän on toiminut kuljettajana niin linjaliikenteessä kuin tilausajoissakin. Ajovuorojen päätyttyä yrittäjää odottavat yleensä vielä toimistotyöt tarjouksineen ja logistiikan suunnitteluineen.

Perheyrityksessä työskentelevät sivutoimisesti myös Matin puoliso Anne Sundell ja vanhin poika Mikko.

- Mikon ansiota on se, että olemme pysyneet tekniikan ja järjestelmien osalta ajan tasalla, Anne Sundell kehuu. Yrityksessä siirryttiin esimerkiksi verkkolaskutukseen lähes edelläkävijänä vuonna 2006.

Tänä päivänä Ruosniemen Linja-Auto Oy hoitaa yhteistyössä Porin Linjat Oy:n kanssa linjaa nro 4 Mikkola-Toejoki ja linjaa nro 5 Hyvelä sekä itsenäisesti linjaa nro 27 Viasvesi. Viime vuosien aikana tilausmatkaliikenteen osuus on kasvanut voimakkaasti.
Kalustoon kuuluu yhdeksän linja-autoa, jotka ovat 10-65-paikkaisia. Perheenjäsenten lisäksi yritys työllistää viisi vakinaista kuljettajaa.

Maarit Kautto

18.11.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva