Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Evväit…

Kuva: Evväit…

Tuli täs kerra puhheeks mimmosii evväit ollaa joskus syäty ja trahteeraa ny niit teillekki. Jokane voi sit itte tykönäs funteerat ommii evväitäs.

Silloko mää kävi tipulaa oli mul ussei evväät fölis konnettei vissiinkä ollu rahhaa sihe koulus syämissee, taik mist mahto johtuu. Kakosiivui pääl oli sipulimakkaraa, mu herkkuuni enkä millää malttanu varrot ruakatuntii astikka vaa ravoti hiukka pulpetin kant ja ninko varkai haukkasi leivistäni. Lööki haju väkisinki pöllähti liki istuvai nokkaa ja ne vahtas minnuu miinil, et o tuaki aika koffeli. Miäs muisteli ommii ammattikouluaikojas ja sano hee poikaknöösei hakenee siit kouluu liki olleest puatist freesii ranskaleipää ja sit konekriipustustunnil stää salkuistas mutustellee. Murusii oli ollu luaka laate täyn ja opettaja ihmeissäs. Sit taas mekani ammattikouluajjaalt oli jääny miälee äitis maitopulloo tälläämä kerma. Tykkäs vissii et poika pärjää paremmi ko evväittes pääl ryyppää paksuu krettaa. Et sillai sillo viäl viiskytluvu lopul hyvvää meinate tehtii.
 Tyäelämäst oli kans monellaisii evväit muistis. Mää kävi kyl sairalas aika ussei syämäs, ko siäl sapuska ei sillo ollu tyyristäkkää ja se oli tosi hyvvää ja erillaist ko omas huushollis värkättii. Oli mul sit välistäi eväspäiväki, jottai yksikertast ei lihottavvaa. Soli stää aikaa ko ain tartti muka laihruttaa, se nuaruus ja hulluus. Muista kerranki olleeni nii piänel syämisel et rupes jo näkköö fiiraamaa ja haji keske kaike autostani savusilakoit, jokka oli torilt töihi tulles poikennu ostaa. Kyl kummasti rupes näkkee taas selvemmi ja kuuri sai loppuu sil kerttaa. Köökist saatii tilat yäks sapuskat ja se mahrollisuure mää pruukasi ain käyttää hyväks.
Tuffal oli joskus mekaniaikanas käyny semmone haaveri, et oliki tällänny salkkuus se kako pualikkaa jonka toisestpualest oli evvääs tehny. Muin miähin oli sit vaa halkassu se kakkos ja syäny kaffees kans ninko evväät ainaki. Muistelee stää meil tämätäst. Niit mekanimuistoi o seki, ko yks melkone filjanteri kylläki avas muijas värkkäämät evväät sihe ruakala pöyräl ja kui ollakkaa siält papereist tuliki kaks päällekkäi ollut laurakappalet ja niitte välis oli sit ollu viäl vanha ravintolalasku taik kuitti. No siin oli pureskelemist äijäl ja se, et kampraateil oli hauskaa tälläs kai funteeraa et mis ny mennää??
Jollekki mekanilaisel oli harmikses käyny yhten aamun sillaiki et oli siin kiiruus vahettanu pussit, heittäny eväspussis roskii ja tuanu roskapussi tyähö fölissäs. Koval häräl oli sikko huamas erhees menny telefuneeraa kottii et ottakaa ny se kassi taltee…
 Semmonenki pläkkäri taik olik se hitsari oli, jol pruukas ol ussei kokonaine pryynätty proileri evvään. Ei siin mittää ihmettelemist toisil ollu ko ne hyvi tiäsi, et se parempi pualisko oli jossai krilli tapases töis.
Yhrel jos toisel oli kalaaseitte jälkee evväin piänii fiinei suupalaleipii taik vaik täytekaakkuu ja millo mitäki kuulemma. Vissii tätä lukkeis tullee mone miälee se ns. juamamaikki, joka kärräs nii lemunaarii ko kommeit kaffepulliiki tyämiäste ostettavaks ja iha sin tyä viäree.
Tämä päivä evväät taitaa ol hiukka erillaisii enkä niist mittää just tiäräkkää, mukko se, et terveellist ja kelvää se ol tarttee nykyste oorteleitte mukkaa.

14.11.2008 09:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva