Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sairaanhoitopiirin valtuusto: Päivystystoimintaan puhtia

Hyvästä hoidostaan mainetta niittänyt Satakunnan sairaanhoitopiiri on saanut kritiikkiä yhdestä asiasta: päivystystoiminnan jonoista. Keskiviikkona koolla ollut valtuusto toivoi sairaanhoitopiirin johdolta erityistä paneutumista päivystyksen toimivuuteen ja odotusaikojen lyhentämiseen. Päivystykseen toivottiin niinikään kokeneempaa lääkärivoimaa.

 

Esimerkiksi sairaanhoitopiirin yhteydessä olevassa Porin terveyskeskuspäivystyksessä joudutaan käyttämään keikkalääkäreitä, koska kokeneempi lääkärikunta ei mielellään ota päivystysvuoroja.
Valtuutetuille oli budjettikokoukseen jaettu Eija Vaulan tekemä selvitys päivystyksen kehittämisestä Satakunnassa.
Siinä todetaan, että päivystyksen ruuhkat syntyvät niukoista henkilöstöresursseista. Pulaa on sekä lääkäreistä että hoitajista. Sujuvaa toimintaa jarruttaa päivystävien lääkäreiden niukka kokemus, jolloin tarvitaan yhä enemmän päivystyksellistä tukea. Ongelmana on myös se, että päivystykseen hakeutuu potilaita, jotka eivät vaatisi välttämättä päivystyksellistä hoitoa. Usein syynä on se, ettei potilaan hoitoketju toimi.
Tällä hetkellä ongelmana ovat olleet myös puutteelliset päivystystilat. Tämä tekninen ongelma poistuu, kunhan keskussairaalan uusi K0-osasto valmistuu.
Tärkeintä on kuitenkin päivystyksen toiminnallinen uudistaminen, mikä merkitsee lääkärityövoiman vahvistamista ja kokeneiden lääkärien saamista päivystykseen, potilasohjauksen tehostamista ja hallinnon yhdenmukaistamista.

Sairaanhoitopiirin budjetti ensi vuodelle nousee käyttötalouden osalta 182 034 800 euroon. Investointeja tehdään tulevana vuonna 12 350 000 eurolla. Korotusta kuluvaan vuoteen on 4,7 prosenttia.
Valtuusto hyväksyi talousarvion ja kiitteli valtuustokauden viimeisessä kokouksessaan johtoa ja henkilökuntaa kohtuullisen hyvästä työstä, mikä satakuntalaisella mittarilla merkitsee hyvää, ellei erittäin hyvää arvosanaa.
Vuoden alusta Satakunnan erityishuoltopiiri laitoksineen on osa Satakunnan sairaanhoitopiirin toimintaa, mikä tuo uuden sosiaalisen ulottuvuuden kehitysvammahuollon myötä. Tehtävät todennäköisesti laajenevat vielä tulevaisuudessa.
SDP:n ryhmän puheenjohtaja Irma Suonpää esitti sd-ryhmän kolme tärkeintä toivomusta toimintojen suhteen: kokeneiden lääkärivoimien saamisen päivystykseen, sairaanhoitopiirin toiminnan laajentamisen myös huostaan otettuihin lapsiin ja päihdehuoltoon, jotka ovat tällä hetkellä kiireellisesti hoidettavia asioita.

Ulla Turkki

13.11.2008 09:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva