Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP:n Korhonen: Veronalennusvara arvioitava uudelleen

Kuva: SDP:n Korhonen: Veronalennusvara arvioitava uudelleen

SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen totesi SDP:n Satakunnan piirikokouksessa perjantaina hallituksen toimien muuttuneen säästötalkoiksi, joihin veronalennuksista ei ole välttämättä lääkkeeksi, mutta rakentamiseen panostamisesta olisi.

Kuva: Puheenjohtajana vuosina 2009-2010 jatkaa Harri Lehtonen Eurasta, ensimmäisenä varapuheenjohtajana Rainer Lehti Raumalta ja varapuheenjohtajaksi valittiin Diana Bergroth-Lampinen Porista.

Korhonen kehotti hallitusta vakavasti miettimään uudelleen suunniteltuja veronalennuksia.
- Kansainvälinen valuuttarahasto IMF arvioi Suomen ensi vuoden kasvuennusteeksi 0,5 prosenttia ja hallituksen ensi vuoden talousarvio on tehty 1,8 prosentin kasvuarvion perusteella. Ero on niin suuri, että budjetin tulopuoli tulee pettämään.
Korhonen arveli, että veronalennusten toteuttaminen suunnitellussa mittakaavassa johtaa niiden toteuttamiseen velkarahalla.
– Laihojen vuosien pelivaraa ollaan nyt syömässä etukäteen. Asiantuntijat toisensa perään ovat hallitusta tästä varoittaneet, mutta pääministerin johdolla kaikki muut ehdotukset leimataan ”typeriksi”.
Korhonen hämmästeli, miksi hallitus ei lähde päivittämään talousarvioehdotustaan muuttuneen tilanteen edellyttämällä tavalla, kun se kävisi vielä ennen budjettikäsittelyä kivuttomasti.
– Hallitus teki talousarvionsa ennen kuin kansainvälinen talouskriisi näytti todelliset kasvonsa. Muuttuneiden olosuhteiden vuoksi budjetin muuttaminen ei ole noloa. Jos näkee, että auto on menossa ojaan, täytyy tarttua rattiin ja tehdä korjausliike, kansanomaisti Korhonen.
Uudelleenarviointia ovat vaatineet myös entiset valtiovarainministerit Eero Heinäluoma, Sauli Niinistö ja Iiro Viinanen.
– Tarvitaan työllisyyttä elvyttäviä investointeja ja julkisen sektorin tukemista. Ei rikkaiden veronalennuksia ja veropohjan kavennuksia.
Korhonen arvosteli myös sitä, että nykyhallituksen tapaan, salaisessa valmistelussa on valmisteltu ansiosidonnaisen työttömyysturvan lyhentämistä, samanaikaisesti, kun työttömyys on lähtenyt nousuun.
- Näistä kaikista löytyy siemen opposition työhön. Kyse on työllisyydestä, johon ei välttämättä veronalennusten elvyttävä vaikutus purisi. Rakentamiseen panostaminen purisi, perusteli Korhonen.

Jouko Veijonaho

11.11.2008 09:05

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva