Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman palvelut mainettaan paremmat

Raumalaiset ovat pääosin tyytyväisiä kaupungin tarjoamiin palveluihin ja tyytyväisyys kasvoi selvästi, kun kysyttiin palvelujen käyttäjiltä. Tämä selviää kaupungin teettämästä palvelutyytyväisyyskyselystä.

 

Kaupunginjohtaja Arno Miettinen sanoikin tutkimustulosten vaikuttavan keväällä tehtävään strategian päivitykseen. Silloin otetaan huomioon palvelukapeikot, mutta myös imagokysymykset.

- Monelta osin tutkimus kertookin enemmän imagosta, kuin palvelun laadusta, painottaa Miettinen.

Ero käyttäjien ja palveluja käyttämättömien välillä nousi suurimmaksi äitiys- ja lastenneuvola- sekä terveyskeskuksen lääkäripalveluissa. Myös koulutuspalvelujen käyttäjät arvostivat palvelut korkeammalle kuin niitä käyttämättömät.

Esimerkiksi raumalaisten ja lappilaisten peruskoulun 1-6 luokkien oppilaiden vanhemmat olivat kouluun 89 prosenttisesti tyytyväisiä, kun taas kaikkien vastaajien keskuudessa tyytyväisiä oli vain 57 prosenttia viime keväänä tehdyn kyselyn mukaan.
Käyttäjienkin mielestä terveyskeskuksen lääkäripalvelut, sairaalapalvelut ja julkinen liikenne jäivät alle kolmosen arvosanan, kun korkein arvosana olisi ollut viisi.

Näistäkin vastauksista löytyy kuitenkin epäloogisuutta. Esimerkiksi lääkäripalveluista yksityiskohtaisemmin kysyttäessä käyttäjien antama keskimääräinen arvosana ylitti 3,5:n.

Vastaava kysely tehtiin Raumalla myös neljä vuotta takaperin. Silloin palvelutyytyväisyyden arvosanaksi saatiin 3,6 ja nyt tulos oli 3,46.

Neljän vuoden takaiseen tutkimukseen verrattuna raumalaisten mielestä eniten olivat parantuneet talousasioiden hoito, yritystoiminnan edistäminen, yhteistyö naapurikuntien kanssa, tori, kulttuuripalvelut, kuluttajaneuvonta ja virastojen asiakaspalvelu.

Päättäjillä ja suunnittelijoilla riittää taas pähkinää purtavaksi siinä, että saadaan kurssi kääntymään heikentyneissä katujen ja teiden hoidossa, vanhusten kotihoidossa, terveyskeskuksen lääkäripalveluissa, sairaalapalveluissa, hammaslääkäripalveluissa ja lukiossa. Näissä oli kyselytulosten mukaan menty neljän vuoden takaisesta alaspäin.

Jouko Veijonaho

6.11.2008 08:22

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva