Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Suolaa ja pippuria soppaan!

Kuva: Suolaa ja pippuria soppaan!

Käydyt kunnallisvaalit porisivat lupaavasti viikkojen ajan. Kokkeja pyöri padan ympärillä jos jonkinlaisia, Satakunnassa ylimpänä kapustan heiluttaja pyrki häärimään paikallinen suuri sitoutumaton. Eikä vain pyrkinyt vaan onnistuikin sekoittamaan keitosta siten, että Toivo (S.?) voitti ja tavalliset peruskuntalaiset hävisivät. Vaalien jälkeen maistelemme keitoksen makua - ei onnistunut, maistuu pohjaan palaneelta.

Mutta no hätä, uusi keittohan on jo valmisteilla. Vaikka esim. Porissa ns. oikeisto saavutti enemmistön valtuustossa, ei kaupunkilaisten yhteisen edun ja hyvän elämän puolustamista tähän pidä lopettaa. Vaikka varmaa on, että tulevalla valtuustokaudella voittajat pyrkivät saamaan linjansa näkymiin konkreettisina tekoina kuten palvelujen ideologisena, periaatteellisena ulkoistamisena ja vuosien saatossa rakennetun palvelurakenteen alasajona. Ja vaikka voimasuhteet myöhemmin jälleen vaihtuisivat, on jo saatu varmistettua se, ettei perus- ja muitten keskeisten palvelujen tuottaminen enää ole mahdollista omin keinoin, vaan on jatkossakin turvauduttava yksityiseen sektoriin, maksaa mitä maksaa.

Muissa kunnissa tehtyjen ulkoistamiskokeilujen perusteella on varmaa, että maksaa. Järkilinjaa edustavien on kuitenkin tehtävä kaikkensa, ettei yhteiskuntaa sentään kokonaan lopeteta. No ennen pitkään varmasti myös äänestäjät heräävät unestaan.

Nähtäväksi jää pyrkiikö Porin oikeisto lopullisesti murtamaan sen paljon puhutun porilaisen demarilinnakkeen viimeistä kiveä myöten, niin, että virkamieskuntaan valitaan tästä lähtien vain sitoutumattomia ja päteviä henkilöitä, jotka samalla osoittautuvat myös sopiviksi. Arvelenpa eräissä kammareissa jo pohdittavan sitäkin vastaako ylimmän virkamiesjohdon nykyinen poliittinen mandaattijako uusia valtasuhteita ja mihin toimiin tämän johdosta olisi ryhdyttävä.

Keitä ovat perussuomalaiset, mitä he tulevat tekemään? Mielenkiinnolla odotamme millaiseksi muotoutuu neljän Porin valtuustoon valitun perussuomalaisen linja ja yhteistyökuvio. Mihin he asettuvat poliittisella kartalla ja miten he toimivat arkisessa kaupunkilaisten asioiden hoidossa.

Täysin kirjoittamaton lehti on tämä joukko. Mehän emme tiedä perussuomalaisista paljon muuta kuin Timo Soinin. Sopinee arvuutella, ettei leppoisa ja kansaomainen Timo ole Porin perussuomalaisten todellinen kuva ja olemus. Toivoa tietenkin pitää, että he ottavat vastuullisen roolin asioiden hoitoon, ymmärtävät yhteistyön ja sovittelevan menettelyn voiman. Ainakin tällä kertaa häviämämme pari valtuustopaikkaa ovat näillä näkymin vuoden 2012 vaaleissa takaisin otettavissa, kunhan nyt hoidamme omat leiviskämme taidolla. Ei minkään, ei populistisenkaan ryhmän kannatus säily, elleivät äänestäjät näe myös tuloksia. Tästä todistuksena muistamme vennamolaisten nousun ja tuhon.

Porin sosialidemokraattien voimakkaalla tuella kaupungin johtoon valittu ykköskaupunginjohtaja on julkisuudessa julistanut itsestäänselvyyden, olen kaikkien porilaisten kaupunginjohtaja. Tähän tehtävään hänet aikanaan valittiinkin. Viimeaikaiset edesottamukset ovat kuitenkin antaneet viitteitä siitä, ettei hän ehkä haluaisikaan olla porilaisten sosialidemokraattien kaupunginjohtaja.

Toisaalta itsestään selvyyden julistamista aika ajoin toivoisi kaikilta kaupunginjohtajilta tai ainakin pidättäytymistä kilpailijapuolueitten vaalitappion julkiselta ylistämisestä ja riemunpurkauksilta. Vai onko nyt uusien voimasuhteitten vallitessa käytössä myös uusi tyyli ja uudet kujeet.

Vaaleissa hävinneitten sosialidemokraattien vastuunkanto jatkuu kuitenkin suurimman ryhmän ominaisuudessa. Omat rivit laitetaan järjestykseen, selkeä kaupunkilaisten hyvään elämän tähtäävä toimintaohjelma kuntoon ja sitten kohti vuoden 2012 kunnallisvaaleja. Meillä on kaikki mahdollisuudet osoittaa tämänkertaisten voittajien kintaitten olevan neljän vuoden jälkeenkin vielä varsin käyttämättömät. Eihän pelkät mainostoimiston jakamat rukkaset työmiestä tee, tarvitaan myös todellisia työsuorituksia. Tuleeko niitä kokoomukselta ja perussuomalaisilta, sitähän me tarkkailemme oikein aidolla työotteella.

SDP:n johdon nuorentuminen ja uudet tuulet näkyivät jo ehdokasasettelussamme sekä uusien valtuustoryhmien kokoonpanoissa, eikä vähiten Porissa. Uudistumisemme on hyvällä alulla ja eduskuntavaaleissa korjaammekin jo satoa, kunhan vain olemme yhtenäisinä sarkaamme hoitamassa. Toivotan menestystä puolueemme nuorelle ja osaavalle puheenjohtajalle sekä muulle johtoporukallamme. Tuntuu jo melkein kuin puoluehallituksenkin henkinen keski-ikä olisi kääntynyt laskuun.

Kyllä se siitä…!

Esa J Anttila

4.11.2008 08:14

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva