Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porista tuli Reilun kaupan kaupunki

Porin sai maanantaina toisena kaupunkina Suomessa Reilun kaupan kaupungin arvonimen osoituksena siitä, että kaupunki haluaa edistää hankinnoissaan ekologisesti ja sosiaalisesti reilun kaupan tuotteiden käyttöä. Vastaavan arvonimen on Suomen kaupungeista saanut aiemmin Tampere.

 

- Porista tuli arvonimen myötä yksi julkisten hankintojen eettisyyden tiennäyttäjistä maassamme. Maailmanlaajuisesti Pori on komeassa seurassa, sillä maailman yli 500 Reilun kaupan kaupungin joukosta löytyvät muun muassa Rooma, Kööpenhamina, Liverpool ja Bryssel, sanoi Reilun kaupan edistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Tuulia Syvänen arvonimeä luovuttaessaan.

Arvonimi myönnetään kaupungeille, jotka haluavat edistää eettistä kuluttamista käyttämällä reilun kaupan periaatteiden mukaan tuotettuja tuotteita.

Syväsen mielestä Porin näyttämä esimerkki on tärkeä, sillä monissa kunnissa julkisia hankintoja tehdään äänestäjien tahdon vastaisesti. Suomen Yrittäjien ja Suomalaisen Työn Liiton tekemän selvityksen mukaan tärkein kilpailutuskriteeri suomalaisten kuntien hankinnoissa on hinta, ja vähiten painotetaan ympäristöä, eettisiä näkökohtia ja tuotteiden alkuperämaahan liittyviä kysymyksiä.

- Kuitenkin lähes yhdeksän kymmenestä suomalaisesta haluaa, ettei heidän verovaroillaan hankita tuotteita, joiden tuottamisessa on saattanut esiintyä lapsityövoiman hyväksikäyttöä tai työntekijöiden oikeuksien polkemista mm. kehitysmaissa. Porissa kuntalaisten näkemykset on otettu vakavasti, Syvänen sanoi.

Reilun kaupan kaupungin kriteereihin kuuluvat, että kaupunki sitoutuu käyttämään reilun kaupan periaatteiden mukaan tuotettuja tuotteita ja kaupungissa toimii kannatustyöryhmä. Tuotteita on oltava laajasti saatavilla Reilun kaupan kaupungin ruokakaupoissa, kahviloissa, ravintoloissa ja hotelleissa, ja niitä kulutetaan työpaikoilla, seurakunnissa ja muissa yhteisöissä.

UA

4.11.2008 08:22

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva