Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Uusi kemikaalilaituri vihittiin Tahkoluodossa

Porin Sataman suurinvestointi, uusi kemikaalilaituri on valmistunut. Investointi vahvistaa Porin Sataman asemaa Suomen kemikaaliliikenteessä. Laituri vihittiin käyttöön Tahkoluodossa torstaina.

- Porin Satamalla on positiivinen ongelma, kun kemikaaliliikenne on kasvanut. Uusi laituri vastaa tulevaisuuden haasteisiin sekä lisää turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä, painottaa laiturin vihkinyt apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

 

Uuden laiturin kokonaiskustannukset ovat 4,4 miljoonaa euroa. Laituri sijaitsee kymmenen metrin väylällä ja sen ansiosta sataman liikennettä voidaan nostaa yli miljoona tonnia.

- Laivojen koon kasvattaminen on yksi ekologiaa lisäävistä tekijöistä. Uusi laituri mahdollistaa suuremmat laivakoot ja takaa samalla asiakkaille hyvät, turvalliset olosuhteet kemikaalien käsittelyyn, kertoo satamajohtaja Jaakko Nirhamo.

Tahkoluodon sijainti on kemikaalisatamalle lähes ihanteellinen. Tätä mieltä on myös Lounais-Suomen ympäristökeskuksen ylitarkastaja Elvi Hakila, joka puhui laiturin avajaisten yhteydessä järjestetyssä seminaarissa.

- Tahkoluoto sijaitsee kaukana taajamista. Se on hyvin saavutettavissa sekä mantereelta että mereltä, koska Tahkoluodon edustalla ei ole saaristoa. Lähivaikutusalueella ei ole luonnonsuojelukohteita, Hakila perustelee.

Uusi laituri tulee välittömään tarpeeseen, sillä kemikaalisataman käyttö on voimakkaassa kasvussa. Tähän on vaikuttanut muun muassa Bolidenin investoinnit Poriin ja Harjavaltaan. Pelkästään rikkihappoliikenne on moninkertaistunut.

- Tahkoluodon satama ja sen uusi laituri vastaa kemikaaliliikenteen kasvuun. Meillä on laitteisto valmiina vaarallisten aineiden käsittelyyn ja olemme panostaneet henkilöstömme osaamiseen, Jaakko Nirhamo vakuuttaa.

Kemikaaliliikenteen keskittäminen Porin Satamaan vaikuttaa valtakunnallisesti järkevältä, koska olosuhteet kemikaalien kuljettamiseen, käsittelyyn ja varastointiin ovat lähes parhaat mahdolliset. Ympäristö- ja turvallisuusasioiden kannalta erittäin tärkeää on myös sataman ja sen asiakkaiden toimiminen samojen pelisääntöjen mukaan.

- Sataman erikoistuminen ja ympäristönsuojelu vaativat henkilöstöltä lisätaitoja. Näitä on oltava paitsi sataman henkilöstöllä, myös muilla sataman toimijoilla. Satama leimautuu toimijoiden tekemisten takia, korostaa Neste Shipping Oy:n johtaja Erkki Kotiranta, joka puhui seminaarissa satamien turvallisuustekijöistä.

- Sataman on ansaittava ympäristönsä luottamus. Sataman turvallisuus ja ympäristöystävällisyys on yhtä kuin sen henkilöstö. Riskien tunnistaminen ei ole erillinen osa sataman toimintaa, vaan osa kokonaisjohtamista, Kotiranta muistuttaa.

 

31.10.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva