Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Raumalaisista murretarinoista julkaistiin toinenkin cd

Raumalaiset murremiekkoset, Tapio Niemi ja Hannu Heino, jotka myös Nyberginä ja Branderina tunnetaan, julkistivat toisen raumanmurteisen cd:nsä. Ensimmäisen tavoin se pitää sisällään kaskuja, vitsejä, sutkauksia, hieman historiaa, yhden runon ja kolme laulua.

 

- Ei maltettu olla tekemättä toista, kun se viimevuotinen meni niin hyvin, kertoo Heino.

Nimeksi tämä kakkoslevy on saanut tyhjentävästi: ”Yht sun toist Raumalt”.

Levyn jutustelut ovat sitä tyypillistä Nyybergin ja Branderin hahmoissa jo 12 vuoden aikana tutuksi tullutta totista huulenheittoa. Levyllä olevat laulutkin ovat aikaisemmin levyttämättömiä. Tosin yksi niistä, ”Muistaks Rauman Ganali?” on tuttu jo kolmekymmentäluvulta, muuta nyt sekin on saanut Niemen kynästä uudet sanat ja niiden myötä uuden nimen, ”Vieläks muistak Kanali?”

- Uudesta levystä koetimme saada mahdollisimman raumalaisen, vähemmän paperinmakuisen, kuin edellinen, kuvasi Niemi levyn sisältöä.

Nyt suunnitteilla ei ole kolmatta cd-levyä ja Niemi ja Heino ovat tyytyväisiä, etteivät ryhtyneet tälle vuodelle kirjaakaan kirjoittamaan. Tämä tyytyväisyys johtuu siitä, että raumalaiset kirjamarkkinat taitavat tämän vuoden osalta olla kyllästetty raumalaiskirjoilla, joita on julkaistu jo kuusi.

- Ehkä ensi vuonna on taas kirjan vuoro. Suunnitteilla on myös DVD:n tekeminen, jossa Vanha Rauma olisi pääosassa ja me sivuroolissa. Materiaaliakin on jo koottuna tänne, sanoi Heino päätään koputtaen.

Tämän hankkeen he kuitenkin kertoivat olevan vielä täysin ajatuksen asteella, jo pelkästään sen takia, että sen tekemiseen tarvittaisiin rahaa huomattavasti cd:tä enemmän.

- Olisihan se komea julkaista vuoden päästä sellainen, kun jos luoja suo ja keikkoja riittää, silloin tulisi Nyybergin ja Branderin kanssa tuhat keikkaa täyteen, sanoi Heino.

Ensi vuonna tulee hahmojen kautta kerrottujen murteellisten tarinoitten kerronnassa 13 vuotta täyteen.

Jouko Veijonaho

31.10.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva