Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

”Satakunnan Kansasta tullut Porissa kokoomuksen apupuolue”

Maakunnan valtalehden Satakunnan Kansan rooli SDP:n vastaisessa kampanjassa Porin kunnallisvaalien edellä puhuttaa poliitikkoja yhä. Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mikko Elo (sd) sanoo, että sitoutumattomana itseään markkinoivasta lehdestä on tullut kokoomuksen apupuolue, ja lehti lisää Porin ja maakunnan kielteistä ilmapiiriä.

 

- Lehden linja on nykyisen päätoimittajan aikana oikeistolaistunut ja muuttunut Satakuntaan kielteistä ilmapiiriä luovaksi. Siitä on tullut pääkirjoituksineen kokoomuksen apupuolue Porissa. Lehti pyrki näkyvästi kunnallisvaalien alla sosialidemokraattien aseman heikentämiseen ja vasemmistoenemmistön murtamiseen Porissa, ja onnistuikin siinä, sanoo Mikko Elo.

Hän viittaa valtalehden useisiin kirjoituksiin ja uutisiin, joissa Porin suurimman ryhmän, sosialidemokraattien toimintaa ja edustajia tuotiin esiin vain kielteisessä valossa.

- Kärjistetysti voisi sanoa, että Porissa valtamedian ilmapiiri on yhden suunnan hallinnassa samaan tapaan kuin Venäjällä, jossa ulkomaalaiset vaalitarkkailijat ovat puuttuneet asiaan. Porissa lehden vaikutus myös näkyi kunnallisvaalien tuloksessa.

- Ylipäätään lehden linja on kielteinen. SK ei näe Satakunnassa ja Porissa mitään hyvää. Median odotetaan olevan aivan oikein politiikan ”rakkikoirana”, mutta sen soisi tuovan esiin myös myönteisiä asioita ja ilmiöitä.

Mikko Elo joutui vaalien edellä sosialidemokraattien edustajista henkilökohtaisesti ehkä voimakkaimman arvostelun kohteeksi SK:n sivuilla. Elo kokee joutuneensa lehdessä suoranaisen ajojahdin kohteeksi mm. keskustelupalstoilla.

- Harkitsen vakavasti kantelevani asiasta Julkisen sanan neuvostoon, hän kertoo.

Jukka Vilponiemi

30.10.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva