Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ensimmäistä kertaa ehdolla: Yli 300 äänen saalis Arja Laulaiselle

Kuva: Ensimmäistä kertaa ehdolla: Yli 300 äänen saalis Arja Laulaiselle

Porilainen Arja Laulainen on yhtä hymyä. 42-vuotias Kuninkaanhaan lukion vararehtori ei meinannut sunnuntai-iltana uskoa silmiään, kun huomasi kannatuksensa kipuavan yli 300 ääneen.

- Kyllä sunnuntai-iltana jännitti. Kun sain ennakkoäänestyksestä 94 ääntä, en osannut odottaa, että ensikertalaisen kannatus voisi nousta 312 ääneen.

Laulainen ei osaa kuitenkaan tarkkaan sanoa, mistä näin suuri äänimäärä tuli.

- Olen työskennellyt yli kymmenen vuotta lukion opettajana, joten vanhat oppilaani ovat saattaneet äänestää minua. Toimin myös Porin opettajien ammattiyhdistyksen puheenjohtajana, joten sekin on varmasti avannut kanavia, hän pohtii.

Hän uskoo äänten tulleen kuitenkin suurimmaksi osaksi kovan kampanjointinsa ansiosta.

Arja Laulaista alettiin kysellä Porin Sosialidemokraattien riveihin vuosi sitten. Etenkin Kuninkaanhaan lukion lopetus ja viimeistään Jutta Urpilaisen valinta Sdp:n uudeksi puheenjohtajaksi sekä sitä seurannut puolueen uudistushalukkuus saivat Laulaisen lähtemään mukaan politiikkaan.
- En usko, että Kuninkaanhaan lukiota voidaan enää pelastaa. Lopettamispäätös oli kuitenkin niin järjetön, että mielestäni valtuustoon tarvitaan päättäjiksi koulutusalan asiantuntijoita, jotka ymmärtävät koulutuksen tuomat haasteet tulevaisuudessa, Laulainen toteaa.

Konnevedeltä kotoisin olevan kahden lapsen äidin tärkeimmät vaaliteemat olivat lapsiperheet ja nuorten syrjäytyminen. Ensitöikseen Laulainen haluaisikin kiinnittää valtuustossa huomiota erityislasten vanhempien jaksamiseen.

- Myös nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen pitäisi löytyä keinoja. Nyt Porissa pitäisikin miettiä yli puoluerajojen, mitä nuorten hyväksi voitaisiin tehdä.

Arja Laulainen suhtautuu Porin demarien pieneen tappioon ristiriitaisin tuntein.

-  On valitettavaa, että menetimme kaksi valtuustopaikkaa. Olen kuitenkin iloinen, että valtuuston koko poliittisessa kentässä tapahtui raikastumista. Perussuomalaisten mukaantulo on mielenkiintoinen lisä.

Lilli Vesa

 

28.10.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva