Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Demarit eivät pelkää Porissa paitsioon joutumista

Kuva: Demarit eivät pelkää Porissa paitsioon joutumista

Edelleen Porin suurimpana ryhmänä olevassa SDP:ssä ei pelätä tässä vaiheessa sitä, että muut puolueet ajaisivat demarit paitsioon. Sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtajan Esa J. Wahlmanin mukaan muista puolueista on jo tullut yhteydenottoja neuvotteluista.

- Nyt katsellaan yhdessä vähän suhdelukuja, Wahlman kiteytti maanantaina.

Ennen vaaleja oli liikkeellä huhuja, joiden mukaan kokoomus suunnittelisi sosialidemokraattien täydellistä syrjäyttämistä vallan kahvasta Porissa. Demarien ennustettu suurtappio jäi kuitenkin kahden paikan menetykseen puolueen onnistuttua torjumaan pahimmat tappiot.

- Kaikki on tietysti edelleenkin mahdollista, mutta SDP on Porissa kuitenkin edelleen suurin ja vaikutusvaltaisinkin ryhmä, joten vaikea meitä on syrjäyttää. Siinä tapauksessa Porin kunnallispolitiikka kävisi kovin hankalaksi, Wahlman sanoi eilen.

Hän kertoi, että muista puolueista oltiin jo heti vaali-iltana sekä maanantaina yhteydessä demarijohtoon, ja neuvotteluja tulevista asetelmista on hänen mukaansa tulossa.

Sosialidemokraattien kunnallistoimikunta analysoi vaalitulosta ensi perjantaina, mutta Esa J. Wahlmanin mielestä demarien vaalitappioon Porissa on useita syitä.

- Siihen vaikutti tietysti valtakunnallinen suuntaus, mutta kyllä Porin demarien viime viikkojen omilla sisäisillä kahinoilla oli myös vaikutusta vaalitulokseen.

Sen sijaan sosialidemokraattien harjoittamassa käytännön politiikassa ei Wahlman näe sellaisia syitä, jotka olisivat aiheuttaneet tappioita. Ryhmä on noudattanut varsin tarkasti kunnallispoliittista ohjelmaansa, joka sai äänestäjien luottamuksen neljä vuotta sitten.

Jukka Vilponiemi

28.10.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva