Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Raumalla valtuustopaikoissa iso kierrätys

Raumalla valtuustopaikoissa kävi aikamoinen kierrätys. Vai Kokoomus ja sitoutumattomat säilyttivät nykyisen paikkamääränsä.
Lapin kuntaliitos näkyy Rauman vaalituloksessa sillä tavoin, että Keskusta sai kasvatettua valtuustopaikkojen määrän kuuteen. Tämän takasi kolmen lappilaisen nousemisen Rauman kaupunginvaltuustoon.

 

Sosialidemokraateista Jari Laihonen nousi listan toiseksi suurimmalla äänimäärällä valtuustoon. Edelle demareista pääsi vain 743 ääntä saalistanut Kristiina Salonen.

Demarit menettivät Raumalla kaksi valtuustopaikkaa, vaikka äänimäärä ei pienentynyt kuin 38 äänellä. Kaksi valtuustopaikka menetti myös Leea Hiltusen kokoomukseen loikkauksesta kärsineet kristillisdemokraatitkin. Myös vasemmistoliitto kärsi vaaleissa yhden valtuustopaikan menetyksen.

Suurin etenijä Raumallakin oli perussuomalaiset, jotka saivat Rauman kaupunginvaltuustoon kolme valtuutettua. Paikkamääräänsä lisäsivät yhdellä myös vihreät.

Rauman sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Erkki Raittila ei pidä vaalitulosta huonona.
- Me kompastuttiin kahteen asiaan, Perussuomalaisiin ja Riku Räsäseen. Ohjelmassa meillä ei ole heikkoa kohtaa, eikä ehdokasasettelussakaan pahasti epäonnistuttu. Me ei vain tavoiteta joitakin kansaosia ollenkaan, pohtii Raittila.
Kokoomuksen listalla Riku Räsänen nousi Rauman ääniharavaksi 761 äänellä.

Raittila painottaa, että tämän vaalituloksen kanssa voidaan hyvin elää, edessä vain tulee olemaan mielenkiintoiset neuvottelut, kun kaikki pienryhmätkin haluaisivat näkyville päätöksentekopaikoille.

- Nyt toiminnalliset muutokset on tehty yhdessä kokoomuksen kanssa. Se ei ole ollut huono, jos jatkoneuvotteluissa onnistutaan, ei muita vaihtoehtoja tutkita, painottaa Raittila.

Ratkaisujen yhteistyökuvioista Raittila uskoo siirtyvän ensi vuoden puolelle. Sitä ennen hän kertoo käytävän hienovaraisia tunnusteluja joka suuntaan.

Sosialidemokraattien ja kokoomuksen yhteenlaskettu paikkamäärä on vaalien jälkeen 31 valtuutettua, kun pienryhmät saavat yhteensä kokoon 20 valtuutetun joukon.

Jouko Veijonaho

28.10.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva