Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Uudelta pohjalta eteenpäin!

Kuva: Uudelta pohjalta eteenpäin!

Nyt se on sitten nähty ja kuultukin. Isolla rahalla, todella isolla, saa valtakunnan lehdistäkin koko sivun kertomaan, mitä pitää ja mitä ei pidä äänestää. Ja kun tätä yhtä ajatusta päivästä toiseen on joka tuutista hoettu, niin vaikuttaahan sekin. Niin että nähty on.
Tuleen ei kuitenkaan parane sosialidemokraattienkaan jäädä makaamaan. Riittää, kun liian moni makaili vaalipäivän. Mutta toisaalta, seuraavalla kerralla parempaan tulokseen ei auta pelkkä voivottelukaan. Eikä tyytyminen tuollaiseen, mitä aluksi kirjoitin vaikka asia niin onkin.

Kohtuullisen paljon nytkin vaalikenttiä kiertäneenä ja sähköpostini lukeneena olen tullut vakuuttuneeksi siitä, että näissä vaaleissa nyt maksettiin parinkin viimeksi kuluneen eduskuntavaalikauden arvovalinnoista.

Porvarin kelkkaan mentiin mukaan ja kun eduskuntaryhmän johdollakin oli enempi viehtymystä kuunnella ministereitä kuin ryhmää, niin tuloksena sitten oli näitä varallisuus- ja perintöveromöhläyksiä yms. Kiitostahan niistä porvarien puolelta olisi kuulunut tänne tulla mutta kun ei tullut. Katsokaa vaikkapa vaalituloksia.

Viime kesän puoluekokouksessa jo puoluejohdossa siivousta harrastettiin, mutta vajaan kahden vuoden kuluttua sitä lienee pakko jatkaa. Mutta ensin ja kaikkein ensimmiten pitää luudan heilua puoluetoimistossa.
      
Uuden valtuustoryhmän ensi kokouksessa ja siitä eteenkin päin sopisi varmasti palautella mieliin sosialidemokratian perusperiaatteita. Siis niitä, jotka eivät vuosien ja vuosikymmentenkään mittaan ole vanhoiksi käyneet.

Sopisi miettiä vaikkapa sitäkin, mitä ja keitä varten puolue aikanaan perustettiin. Ja sitten porukalla vielä jatkoksi, mitä se juuri tänä päivänä tässä kylässä käytännössä tarkoittaa. Ei se kovin vaikeata ole ja kovasti sitä helpottaisi sekin, että tilattaisiin ja myös luettaisiin oman puolueen lehteä, ellei peräti kahta. Netistä löytää ne loputkin luettavakseen joten suosittelen. Väittelyssäkin on aina vahvemmilla se, joka eniten tietää.

Tässä yhteydessä en malta olla suosittelematta taas kerran pientä keltaista kämmenkouraan mahtuvaa kirjasta. Se nimikin on Pieni kirja suurista unelmista. Se on puolueemme uuden puheenjohtajan ikäänkuin tervehdys meille. Se päättyy sanoihin ”Vaihtoehdottomuuden aika on ohi.” Tuon voi ottaa vaikkapa nuhteeksi niille tovereille, jotka korkeammalla päättäjätasolla ovat sen unohtaneet. Jos se nuhde on, niin ainakin on aiheellinen.

Minä tuota kirjasta hain piiritoimistosta nipun ja olen sitä jaellut sopiville tutuille ja puolitutuille. Palaute on ollut hyvä.
Paasion Heli sanoi joku viikko sitten Forssassa Wanhojen Tovereiden tilaisuudessa: ”Sanotaan aina, ettei meillä ole varaa tehdä sitä tai tätä. Pitää ajatella, että meillä ei ole varaa jättää tekemättä jne.” Siinä oli aimo annos vanhaa paasiolaista viisautta noudatettavaksi erityisesti näinäkin aikoina.
      
Näissä vaaleissa oli ehdokkaina demareillakin maahanmuuttajia, joukossa täällä jo pidempään asuneitakin. Hämeenlinnassa listoillamme oli ja komeasti meni läpikin mielenkiintoinen nuori mies. Hän on alunperin intialainen Prabhakaran Ranjithkumar. Kotimaassaan hän oli opiskellut kaupallista alaa ja täällä valmistunut lähihoitajaksi.

Työpaikkana on nyt suuri aivan uusi vanhainkoti. Mies on kaikkien pitämä, aina iloinen ja ystävällinen, josta hyvä vaalimenestyskin kertoo. Maahanmuuttoviranomaiset olivat muuten kääntäneet hänen sukunimensä etunimeksi mutta se ei kuulemma yhtään haittaa. Nimen luettuamme senkin ymmärrämme.

Jo pidempään täällä on asunut tulkkina toimiva mies Muhsin Milli. Valituksi ei vielä tullut mutta aktiivinen osallistuja tilaisuuksiimme hän on, tämä alunperin Irakista tullut kurdi.

Täällä demarit hävisivät suurimman puolueen paikan 72 äänellä kokoomukselle. Ehdokaslistojen jättöpäivänä pari tuntia ennen listojen jättämistä soitti demarikansanedustaja, viime kuntavaaleissa noin 800 ääntä saanut Satu Taiveaho, että hän ei alakaan ehdokkaaksi. Voipa olla, että vaalitulos aiheuttaa jonkunmoista kommentointia kansanedustajan ratkaisusta. Menihän siinä ykköspaikka meiltä.
      
Emme olleet nyt vaalivoittajia, mutta kyllä tälläkin tuloksella voi perustellusti puhua torjuntavoitosta. Uudistuneelle puoluejohdolle tämä antaa hyvän pohjan jatkaa ja jaksaa.

Timo Roos

28.10.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva