Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Lappilaisdemarit uskovat kolmeen valtuustopaikkaan

Lapin Työväenyhdistys ei ole lähdössä anteeksi pyydellen ensimmäisiin kunnallisvaaleihin raumalaisten kanssa. Eikä ole syytäkään, tuleehan yhdistyksestä Rauman kolmanneksi suurin yhdistys jäsenmäärällä mitattuna.

 

- Tavoitteena on, että Lapista tulisi valittua Rauman valtuustoon seitsemän valtuutettua ja kolme heistä olisi sosialidemokraatteja, painottavat lappilaisehdokkaat.

He kuitenkin painottavat, että tähän pääseminen edellyttää sitä, että lappilaiset lähtevät äänestämään.

- Kaikki äänet siihen tarvitaan, tarkentavat valtuustoehdokkaat.

Sosialidemokraattiset ehdokkaat painottavat juuri heillä olevan parhaat mahdollisuudet vaikuttaa Lapin kehitykseen tulevaisuudessa, koska Rauman suurimman valtuustoryhmän kautta asioiden läpi vieminen käy helpoimmin.
Neljä vuotta takaperin demarit keräsivät ääniä 18 ehdokkaalla. Nyt ehdokkaita on seitsemän.

Erityisen tärkeänä lappilaisdemarit pitävät sitä, että terveyskeskuspalvelut säilyvät Lapissa. Eikä pelkkä säilyminen riitä, sosialidemokraatit haluavat terveyskeskuspalvelujen myös paranevan.

- Nykyisenkaltaiset kolmen tunnin jonotukset lääkärin vastaanotolle pitää saada lyhennettyä, ottavat lappilaiset esimerkiksi.

Kehittämistarvetta nähdään olevan myös päivähoidossa. Sosialidemokraatit painottavat päivähoitotiloja tarvittavan jatkossa lisää, mikäli lasten määrä lisääntyy nykytahtiin. Nyt lähes 120 paikan päiväkotitilat on täyteen, eikä perhepäivähoidon lisääminenkään ole ongelmatonta.

Demariehdokkaat ovat tyytyväisiä Lapin tämänhetkiseen vanhustenhuollon tilaan. Miksipä eivät olisi. Ovathan sosialidemokraatit olleet aikanaan aloitteellisia Palvelutalo Ursulan perustamisessa. Edellisellä valtuustokaudella demarit olivat vahvasti vaikuttamassa Linnavuoren palvelutalon rakentamiseen.

Vanhustenhuollon alalla Lapissa ollaan palveluihin ehkä kaikkein tyytyväisimpiä. Samaa tyytyväisyyttä hoitoon ovat antaneet myös Linnavuoreen sijoitettuna olevat raumalaiset.

- Siinä meillä on työtä, että saadaan taso säilymään, painottavat ehdokkaat.

Seuraavan tavoitteen he kertovat olevan vanhusneuvolatoiminnan aloittamisen, mikä on kirjattu Rauman sosialidemokraattien kunnallispoliittiseen ohjelmaan lappilaisten esityksestä. Tosin siellä tavoite on muotoiltu järjestelmän luomisesta niille ikäihmisille, joilla ei ole säännöllistä yhteyttä terveydenhuoltoon.

Kuluvalla valtuustokaudella demarit laskevat suurimmiksi saavutuksekseen palloilukentän rakentamisen Kirkonkylään ja teollisuusalueen kaavoittamisen ja rakentamisen. Tontteja teollisuusalueella olisi vieläkin, mutta kaavoitettu alue on lopuillaan.
Sosialidemokraatit painottavat, että kaavoitustyötä on jatkettava myös Rauman toimesta. He näkevät Rauman hyötyvän siitä, että kaupungin käyttöön tulee niin Lapin asuintonttivaranto kuin teollisuustontitkin.

Jouko Veijonaho

24.10.2008 08:20

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva