Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Raumaa halutaan kehittää edelleen pitkäjänteisesti

Raumalla on viety päätöksentekoa eteenpäin pitkälti sosialidemokraattien ja kokoomuslaisten enemmistöpäätöksillä. Rauman sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Erkki Raittila kertoo yhteistyöllä olevan arvostelijansa, mutta samalla hän painottaa sen turvanneen pitkäjänteisen kehitystyön.

 

- Enemmistövaltuustolla voi vetää selkeää kehitystä ilman repivää politikointia, perustelee Raittila.

Tulevastakin valtuustosta hän toivoo yhteistyökykyistä valtuustoa, joka toimii kuntalaisten parhaaksi ilman ristiriitoja.

- Ei muutoksia muutosten vuoksi tehdä. Ne ovat vakaata kehitystä ja etukäteen suunniteltuja, sanoo Raittila heilutellen kunnallispoliittista ohjelmaa.

Sosialidemokraattien tavoitteena vaalituloksen suhteen on Raittilan mukaan tulla samalla voimalla, eli 20 valtuutetulla päätöksentekoon, kuin neljä vuotta takaperinkin.

Terveydenhuollon ja ikäihmisten palvelujen kehittämisen sosialidemokraatit nostavat seuraavan nelivuotiskauden kärkiasioiksi.
Vanhuspalveluja halutaan kehittää yhteiskunnan palvelurakenteita muuttamalla. Tätä laajentuvan peruspalvelun muutosta pidetään vaativana muutoksena, jonka tekemiseen tarvitaan lisää rahallista panostusta, osaamista ja tarpeen arviointia.

Raumalle suunnitteilla olevaa palvelutaloa pidetään yhtenä hyvänä esimerkkinä muutoksesta.

- Palvelutalo vastaa moniin ikäihmisten ja vammaisten tarpeisiin. Siihen saadaan palveluasuntojen lisäksi myös nykyaikaiset päivätoiminnan tilat ja tilat järjestötoiminnalle, sanoo Irma Suonpää käytännön esimerkkinä.

Toimintansa aloittavan kaupungin terveysviraston tehtävät tarkentuvat seuraavan valtuustokauden aikana. Demareiden mielestä erityishuomio on kiinnitettävä henkilöstön saantiin, mutta tämän lisäksi pitää tarkastella myös laitoksen sisäistä työnjakoa.

- Tavoitteena on terveyskeskuksen ja Rauman sairaalan yhteiskäytön kehittäminen niin, että ne palvelisivat mahdollisimman hyvin raumalaisia, painottaa Oiva Hannukainen.

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Erkki Raittila kuitenkin painottaa, että vastuulliset toimijat eivät voi lähteä puhumaan suulla suuremmalla.

- On kannettava huolta sekä taloudesta, että palveluista. Vaikka paljon on kehitystyötä tehty, kaikki ei ole silti kunnossa, painottaa Raittila.

Tyytyväisiä tällä hetkellä ollaan siihen, että työllisyys on saatu parannettua. Tämä on tuonut mukanaan uusia tarpeita. Muun muassa vuokra-asuntojen kysyntä on ylittämässä tarjonnan, minkä takia pitäisi saada rakenteille lisää edullisia vuokra-asuntoja.

Työllisyyden paraneminen on aiheuttanut myös päivähoitotarpeen lisääntymisen. Nyt siihen ollaan vastaamassa esimerkiksi rakentamalla uusi päiväkoti Nyberginpuistoon.

Kuntaliitoksen Lapin kanssa sosialidemokraatit näkevät mahdollisuutena, eikä kuntaliitoksia seuraavallakaan valtuustokaudella suljeta pois.

- Kuntaliitoksen myötä Rauman mahdollisuudet matkailumarkkinoinnissa paranevat, kun kahta maailmanperintökohdetta voidaan markkinoida yhdessä, ottaa Suonpää esimerkiksi.

Hyötynä nähdään myös tonttitarjonnan monipuolistuminen.

Sosialidemokraatit painottavat myös sitoutumista kuntaliitossopimuksen toteuttamiseen, mikä ei kuitenkaan saa sulkea pois sitä, ettei liitosalueilla voitaisi käynnistää myös uusia hankkeita.

Yhtenä liitoshaasteena sosialidemokraatit pitävät palvelujen mahdollisimman tasapuolisen saatavuuden turvaamisesta koko kaupungin alueella. Palvelujen saavutettavuutta voidaan parantaa esimerkiksi kutsutaksi- tai muun asiointiliikenteen kehittämisellä.

Sosialidemokraatit kuitenkin painottavat, etteivät kaikki palvelut voi olla jokaisella nurkan takana tai korttelinkaan päässä.
Kirjastopalvelut ovat uimahallin rinnalla Rauman kaupungin eniten käytettyjä palveluja, mutta niidenkin tarjoamisessa on eroja ja kaikki pitävät sitä itsestäänselvyytenä, että uimahalleja on yksi, mutta kirjastoja viisi.

Jouko Veijonaho

24.10.2008 08:23

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva