Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Valvontakameroita tullee Porin liikenteen solmukohtiin ensi vuonna

Liikenteen kameravalvonta toteutunee Porin asemakaava-alueen liikenteen solmukohdissa ensi vuonna. Näin uskoo liikenneinsinööri Markku Setälä, joka laatii parhaillaan uutta esitystä Porin tekniselle lautakunnalle kameravalvonnan aloittamisesta myös kaupunkiliikenteessä.

 

Liikenneturvallisuustyöstään palkittu Markku Setälä aikoo viedä esityksen nopeuksien kameravalvonnan aloittamisesta marraskuussa tekniselle lautakunnalle, joka joitakin aikoja sitten palautti asian.

- Tekeillä on nyt yksityiskohtaisempi esitys, jossa kerrotaan tilastoin, mikä Porin liikenneturvallisuustilanne ja erityisesti ylinopeustilanne on, ja mihin nopeuskameroita pitäisi sijoittaa. Uskon, että lautakunta lopulta hyväksyy hankkeen. Jos ei hyväksy, niin motivaatio liikenneturvallisuustyöhön alkaa olla vähissä.

Setälän lista Porin kaahailupaikoista on pitkä. Hänen mukaansa yli 20 prosenttia autoilijoista ajaa kantakaupungin alueella ylinopeutta enemmän kuin 15 kilometriä tunnissa.

Markku Setälä veisi kamerat ensimmäiseksi koulujen läheisyyteen. Koulujen edustoista yhdeksi pahimmista hän mainitsee Enäjärven koulun, jonka eteen on vaatinut valvontakameraa omassa aloitteessaan myös valtuutettu Ari Westerlund (sd).

- Mutta huolestuttavia kohteita on paljon muitakin. Mittaustuloksia meillä on riittävästi. Mastojentiellä nopeus tuntuu nousevan helposti 80 kilometriin tunnissa ja ylikin. Samoin käy Lukkarinsannassa Lukkarinsillan eteläpäädyssä. Rauhanpuistossa raskaskin liikenne ajaa lujaa ja tärisyttää taloja.

Markku Setälä korostaa, että pääasia ei ole kamera vaan ylinopeuksien vähentäminen ja sitä kautta liikenneturvallisuuden parantaminen.

- Kameravalvonnalla on todettu olevan kiistatta nopeuksia hillitsevä vaikutus. Jo pelkän kameratolpan näkeminen hillitsee autoilijoita.

Poriin ja Raumalle on suunniteltu aluksi yhteensä 12 kameratolpan ja yhden kameran hankkimista yhteistyössä poliisin kanssa. Tolpista kahdeksan sijoitettaisiin Poriin ja neljä Raumalle.

Raumalla päätös hankkeeseen osallistumisesta tehtäisiin sen jälkeen kun Porin kaupunki on tehnyt päätöksen asiasta.

Jukka Vilponiemi

23.10.2008 08:26

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva