Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Enemmistö Porin Iltis-kerhoista TUL:n Satakunnan piirille

UL:n Satakunnan piiri sai hoidettavakseen suurimman osan Porin koulujen iltapäiväkerhoista, kun Porin koulutuslautakunta tiistaina päätti ensi syksynä alkavan kauden kerhoista hankintakilpailun ja tarkan pisteytyksen jälkeen yksimielisesti. Lisäksi Iltis-kerhoja saivat hoidettavakseen Porin seurakuntatyhmä, Kristillisen koulun kannatusyhdistys, Björneborgs svenska samskola sekä Porin seudun Steinerkouluyhdistys. Mannerheimin lastensuojeluliiton Satakunnan piiri ei pärjännyt kilpailussa.

 

Porin 26:sta iltapäiväkerhosta TUL sai tarjouskilpailussa 18 ja seurakuntayhtymä 5 kerhoa. Kristillisen koulun, steinerkoulun ja ruotsalaisen koulun kerhot menivät näiden koulujen kannatusyhdistyksille.

TUL hoitaa Toukarin, Kaarisillan, Toejoen, Ahlaisten, Ruosniemen, Herralahden, Väinölän, Uusikoiviston, Itä-Porin, Cygnaeuksen, Lattomeren, Käppärän, Tuorsniemen, Leppäkorven, Vähärauman ja Pihlavan koulujen sekä Herttuan ja Kallelan erityiskoulujen Iltis-kerhot.

Seurakuntayhtymä sai hoidettavakseen Enäjärven, Kyläsaaren, Mäntyluodon, Kalaholman ja Musan kerhot.

Tarjouskilpailussa koulut oli jaettu 12:een 1-3 koulun ryhmään, joista MLL:n Satakunnan piiri haki kolmea. Pisteytyksessä MLL hävisi kuitenkin TUL:lle ja seurankuntayhtymälle.

Iltis-toiminta on ollut Porissa pitkään poliitikkojen kiistelyn kohteena, koska porvarillisissa ryhmissä ei ole hyväksytty TUL:n Satakunnan piirin lähes ylivoimaista asemaa kerhotoiminnan järjestäjänä.

Erityisesti kokoomuksessa ja keskustassa on koettu, että koulutuslautakunta on syrjinyt Mannerheimin lastensuojeluliiton Satakunnan piiriä. Kiista käynnisti aikanaan myös ajojahdin koulutoimenjohtaja Jari Leinosta vastaan.

Nyt lautakunnan järjestämä hankintalain mukainen tarjouskilpailu pisteytyksineen kuitenkin osoitti, että TUL:n Satakunnan piirin useiden vuosien kokemukseen perustuva kerhotoiminta on laadukasta.

Koulutusvirastossa asiaa valmistelleen koulutuspäällikkö Jari Kaasisen mukaan Iltis-kerhot jaettiin nyt niin tarkasti hankintalain mukaisesti, ettei jaon pitäisi enää aiheuttaa jälkipuintia.

- Esimerkiksi Kuntaliitosta saatujen tietojen mukaan Suomen kunnissa ei Iltis-kerhoja ole jaettu  aiemmin näin tarkalla syynillä. Etenkään pisteytysjärjestelmää ei ole käytössä muualla.

Kaasisen mukaan hinnan osuus oli lautakunnan aiemmin hyväksymästä pisteytyksestä 40 prosenttia ja laadun osuus 60 prosenttia. Laatuun vaikuttivat mm. ohjaajien työkokemus, tuottajan oma täydennyskoulutusjärjestelmä sekä ohjaajien peruspätevyys, jota ensi vuonna voimaan astuva uusi laki edellyttää.

Koulutuslautakunnassa Erik Heijari (kok) olisi halunnut jaon vielä äänestykseen, ja hän vaati myös laatukriteerien helpottamista, mutta hän ei saanut esityksilleen kannatusta. Puheenjohtaja Bia Kaski (kok) nuiji päätöksen yksimielisenä.

Jukka Vilponiemi

23.10.2008 08:36

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva