Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin kaupungilta täysi tyrmäys SK:n ”salaperäiselle laskelmalle”

Porin kaupunki antoi keskiviikkona täyden tyrmäyksen julkisuudessa olleelle ”salaperäiselle laskelmalle”, jossa pohditaan mittavien henkilöstövähennysten säästöjä Porin kaupungille.
Tiedotuspäällikkö Tapio Furuholm lähetti keskiviikkona tiedotusvälineille oikaisun, jossa kiistetään Satakunnan Kansan eilinen väite salaperäisen listan olemassaolosta. Furuholm kuittaa uutisen perättömäksi ja leimaavaksi sekä vaalien läheisyyden tuomaksi vauhtisokeudeksi. Hän ihmettelee, mikä on tällaisen journalismin moraalinen perusta.

 

Satakunnan Kansa uutisoi keskiviikkoisessa numerossaan salaisesta muistiosta, jossa laskettaisiin rahallisia vaikutuksia, jos kaupungin henkilöstömäärää vähennettäisiin nykyisestä noin 6 500:sta vajaaseen 4 800:aan. Eilisessä tiedotteessaan Furuholm kiistää, että tällaista muistiota olisi tehty kaupungin organisaatiossa.

- Porin kaupungin johtavien virkamiesten ja luottamushenkilöiden keskuudessa ei ole kiertänyt asiakirjaa, jossa pohdittaisiin henkilöstövähennysten tuomia säästöjä. Asia on varmistettu laajalla soittokierroksella, Furuholm sanoo.

Hän toteaa, että ”kaupungin henkilöstöllä ja ay-aktiiveilla ei ole tarvetta saattaa tukkaa pystyasentoon. Pori aikoo huolehtia kaupunkilaisille tarjotusta palvelutuotannosta vastaisuudessakin mahdollisimman hyvin.”

Lehden uutisen mukaan muistiossa on verrattu Porin, Turun ja Tampereen henkilöstömääriä, ja niiden perusteella on vedetty johtopäätöksiä Porin henkilöstötarpeesta.

Tiedotuspäällikkö huomauttaa, että eri kaupunkien henkilöstömäärien vertailu vaatii ammattitaitoa, joka puuttui Satakunnan Kansan kirjoituksesta. Myös Kunnallisen työmarkkinalaitoksen edustajan lausunto vahvistaa Furuholmin mukaan tämän.

Jukka Vilponiemi

 

Haiskahtaa tilaustyöltä?

Satakunnan Kansan eilinen uutinen salaperäisestä muistiosta haiskahtaa provokatiiviselta tilaustyöltä, jonka osoitekin on selvä: sosialidemokraatit.

Sitoutumattomaksi maakuntalehdeksi ilmoittautuva Satakunnan Kansa on pitkään jatkanut joko suoraa tai vihjailevaa demarien syyttämistä milloin mistäkin, ja eilinen kirjoitus oli jatkoa tälle epäsuoralle osuudelle.

Lehtihän ei nyt syytä, että juuri sosialidemokraatit olisivat salaperäisen muistion takana, mutta kun siitä pyydetään kommenttia kaupunginhallituksen demaripuheenjohtajalta, annetaan sellainen kuva, että ”jälleen demarit salaavat jotakin”.

Se, kuka tai mikä on työn tilaajana tai syöttäjänä on arvoitus. Toisaalta, jos muistelee ja selaa vanhoja juttuja, niin Porin kaupungin henkilöstön vähentämistä ovat vaatineet puolueista kuntapalvelujen yksityistämistä ajaneet kokoomus ja keskusta sekä poliittiseksi toimijaksi ryhtynyt Satakunnan Kansa pääkirjoituksissaan. Eilinen kirjoitus siis sopii lehden pirtaan.

Sosialidemokraatit sen sijaan ovat  toimineet sen puolesta, että kaupunki tuottaa itse peruspalvelunsa, ja palvelut vaativat tekijänsä. Demaritkin ovat suhtautuneet kriittisesti henkilöstömäärän paisuttamiseen, mutta ryhmä ei ole lämmennyt henkilöstön vähentämislinjalle.

Porissa käydään tällä haavaa kovaa taistelua herruudesta, ja taistelu ratkeaa sunnuntain kunnallisvaaleissa. Porvarillisella puolella käydään viimeistä taistoa ennen sunnuntai-iltaa demarien valta-aseman horjuttamiseksi, mutta ilman valtalehteä se ei onnistu.

Satakunnan Kansa on Alma Median omistama lehti, joka on valinnut Porissa puolensa samaan tapaan kuin konsernin lippulaiva Aamulehti teki neljä vuotta sitten Tampereella. Siellä porvarit veivät silloin voiton sosialidemokraateista.

Medialukutaidosta puhutaan nykyisin paljon. Toivottavasti tämän lukutaidon omaavia on kokoajan enemmän.

Jukka Vilponiemi

23.10.2008 08:54

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva