Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Köyliössä tavoitteena panostuksen lisääminen vanhustenhuoltoon

Kuva: Köyliössä tavoitteena panostuksen lisääminen vanhustenhuoltoon

Köyliössä sosialidemokraatit eivät kainostele kunnallisvaaleissa tavoitteena olevan yhden lisäpaikan hankkiminen. Veikko Jalonen ja Markku Reunanen kertovat tavoitteelle antavan pontta helpon ehdokashankinnan ja kolmen ehdokkaan lisäyksen tuleminen edellisvaaleihin verrattuna.

Onnistuneella ehdokasasettelulla Jalonen ja Reunanen uskovat Köyliössä olevan suuren merkityksen, sillä poliittisten ryhmien näkemykset eivät Köyliössä ole kaukana toisistaan.

Vastinetta miesten puheille pitäisi ehdokasjoukosta löytyä. Ehdokkaissa on sekä ensikertalaisia että kokeneita, niin naisissa kuin miehissäkin. Puolet ehdokkaista on ensikertalaisia ja nuoretkin ovat listalla edustettuna.

Pelkkien hyvien ehdokkaitten varassa sosialidemokraatit eivät kuitenkaan ole liikkeellä. Ikääntyvästä väestöstä huolehtiminen nostetaan nyt ykkösasiaksi.

- Kotipalvelun ja vanhusten laitospaikkojen lisäämiseen on nyt kipeä tarve. Nämä nousevat päällimmäisenä mieleen, sanoo Reunanen.

Jalonen jatkaa, että siinä sivussa pitäisi saada vietyä myös kuntaliitos sopuisasti alkuun ja päätökseenkin.

- Haasteita riittää vielä itsenäisen kunnan palvelujen säilyttämisessäkin. Köyliössä on nyt toimivat palvelut, niitä ei parane päästää rapistumaan, painottavat Jalonen ja Reunanen.

He korostavat, että samanaikaisesti Pyhäjärviseudun neljän kunnan yhdistämistyön ohella pitää pysty säilyttämään ja parantamaankin koko Pyhäjärviseudun vetovoimaisuutta niin, että muuttotappio saadaan käännettyä kasvuksi.

Erityisen tärkeänä sosialidemokraatit pitävät Köyliössä sitä, että nykyiset lähipalvelut säilyisivät Paras-lain hengen mukaan myös Köyliössä senkin jälkeen, kun kuntaliitos on toteutunut.

- Sekin täytyy ottaa huomioon, että kuntarajojen poistaminen lyhentää myös käytännössä matkaa joihinkin palveluihin, painottavat Jalonen ja Reunanen.

Sosialidemokraatit painottavat, että myös jatkossa pitää säilyttää Kylien Köyliö-yhteistyö, jota kunta on avustanut kyläyhdistyksien kautta. Vastineeksi kyläyhdistykset ovat auttaneet kuntaa esimerkiksi hoitamalla kesäisin leikkikenttiä ja uimarantoja.

Myös ympäristön- ja Köyliöjärven tilan säilyttäminen ja parantaminen nousevat myös esiin sosialidemokraattien tavoitteissa. Jalonen ja Reunanen painottavat näiden vaativan siirtoviemärin rakentamista Säkylän puhdistamolle asti ja laskeutumisaltaitten rakentamista järven rantamille.

Tarkemmin ehdokkaat kertovat tavoitteistaan esimerkiksi ensi tiistaina, kun yhdistys tarjoaa työväentalon pihalla hernekeittoa työpäivän päätteeksi.

Jouko Veijonaho

17.10.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva