Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porissa kiistellään Holmlundin talon kunnosta

Kiistely Porin keskustassa sijaitsevan Holmlundin talon kunnosta ja sen soveltuvuudesta opiskelijataloksi jatkuu. Talon pääomistaja isännöitsijä Ilkka Holmlund (kok) sanoo Porin teknisen palvelukeskuksen tehneet talossa katselmuksen viime keväänä, eikä hometta olisi löytynyt. Kaupungin sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Kari-Matti Haapala taas sanoo, ettei homemittauksia ole tehty.
Kiista Holmlundin talon kunnosta kiihtyi keskiviikkona opiskelijoiden vauhditettua talon saamista opiskelijataloksi. Kiinteistö on Holmlundin suvun kuten Ilkka Holmlundin ja sisäministeri Anne Holmlundin (kok) omistuksessa, ja omistajat ovat neuvotelleet kaupungin kanssa talon myynnistä kaupungille.

 

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Mikko Elo (sd) epäili keskiviikkona, ettei talon hankinta mahtuisi kaupungin ensi vuoden budjettiin, ja hänen mukaansa kaupunginhallitukselle oli myös kerrottu, että talossa olisi hometta.

Ilkka Holmlund sanoo tänään mm. Uuden Ajan yleisönosastoon lähettämässään vastineessa, että Porin kaupungin teknisen palvelukeskuksen edustaja teki talossa viime keväänä katselmuksen, jossa ei Holmlundin tietojen mukaan havaittu hometta.
Torstaina kaupungin sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Kari-Matti Haapala kertoi, ettei hänen tietojensa mukaan Holmlundin talossa ole tehty TPK:n toimesta kosteusvaurioihin liittyvää katselmusta saati homemittausta. Ja hänen tietonsa ulottuvat 1990-luvun puoliväliin saakka.

- Jos kaupungin omistamassa kiinteistössä epäillään hometta, sisäilmatyöryhmä tilaa mittauksen. Holmlundin talo on kuitenkin yksityisessä omistuksessa, joten työryhmä ei ole voinut puuttua sen kuntoon saati tilata kallista homemittausta, Haapala sanoi.
Yhden pisteen homemittaus maksaa noin tuhat euroa, ja suuresta kiinteistössä mittauspisteitä pitää olla 6-12. Haapalan mukaan kaupunki ei ole ryhtynyt teettämään yksityisen omistamaan kiinteistöön jopa 12 000 euron mittausta.

Kaupungin taholla on arvioitu, että koska vanhassa talossa on mm. uima-allas, kosteutta olisi myös rakenteissa. Haapala ei suostunut virkamiehenä julkisuudessa arvioimaan ennen tarkkoja selvityksiä sitä, onko Holmlundin talossa hometta vai ei.
- Mikäli kaupunki ryhtyisi vakavasti tekemään kauppoja talosta, tarvittavat mittaukset tehdään, hän sanoi.

Jukka Vilponiemi

17.10.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva