Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Viisautta ja välittämistä

Kuva: Viisautta ja välittämistä

Kyllä kansa tietää. Se on taas todistettu. Viime viikonloppuna julkaistut gallupit osoittavat sen vääjäämättömästi. Sosialidemokraatit porskuttavat kärjessä. Siinä hyvä lähtökohta kunnallisvaalirupeaman loppusuoralle. Hienot galluppitulokset antavat aimo annoksen poliittista hemohessiä lopulle vaalityölle. Toisaalta pitää muistaa, että kyse on kuitenkin vain gallupeista. Emme saa missään tapauksessa luulla, että homma on valmista kakkoa. Nyt pitää todellakin ottaa lisäinto gallupeista reppuun ja painettava sata lasissa maaliin eli vaalivoittoon asti. Suomalainen, pohjoinen ja viisas kansa tarvitsee sosialidemokraattista päätöksentekoa, johon voi luottaa nykyisenlaisessa epävarmassa yhteiskunnassa. Isona haasteena meillä demareilla on saada ihmiset lähtemään uurnille. Moni on ilmaissut tyytymättömyytensä valtakunnan porvarilliseen menoon ja toivoa sopiikin, että mielipide käydään merkkaamassa myös äänestyslipukkeeseen.

Meillä sosialidemokraateilla on Satakunnassa paljon puolustettavaa. Edellisissä eduskuntavaaleissa olimme maakunnassamme selviä ykkösiä. Selkeä tavoitteemme on jatkaa samaa latua myös näissä kuntavaaleissa. Ehdokasasettelumme onnistui mainiosti ja pystyimme täyttämään siltä osin asettamamme tavoitteet. Näillä 559 ehdokkaalla tarjoamme satakuntalaisille äänestäjille mahtavat mahdollisuudet valita joukoistamme kullekin sopiva ehdokas. Vahva uskomme on, että näiden kuntavaalien jälkeen olemme Suomen sosialidemokraattisin maakunta. Toisaalta emme lähde uurnille uhoten, vaan sosialidemokraattisella nöyryydellä jalat maassa. Se on sitä sosialidemokraattista viisautta. Viisas kansa on tuonut myös sen esille, että kansa haluaa mahdollisuuden toteuttaa unelmiaan. Unelmiensa puolesta jokainen voi taistella. Kokoomuksen toivomuslähteessä pitää vain odottaa ja toivoa.

Puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen kävi viikonloppuna Satakunnassa soittamassa kelloa vaalijuoksun viimeiselle kierrokselle. Joukkueemme kippari oli tyytyväinen joukkueeseensa ja porukkansa kunnonajoitukseen. Puheenjohtaja itse toi upealla ja raikkaalla olemuksellaan selkeän viestin siitä, että homma on hanskassa. Itseensä luottaen puheenjohtajamme toi vaaliteemamme esille ja hänestä huokui ulospäin vahva myönteinen tunnelma hienojen galluptulosten johdosta. Vaikuttaa siltä, että runsaan viikon päästä vaalituloksia tutkaillessamme saamme olla tyytyväisiä.

Viisautta on ollut myös se, että vaaliohjelmaa tehdessämme, olemme kuulleet kansaa ja heidän unelmiaan. Se on sitä välittämistä. Kansalaisten unelmat ovat valtakunnan eri puolilla samanlaisia. Pieniä marginaalisia eroja on tietysti kunnittain ja sosialidemokratiaakin pitää osata soveltaa eri vivahtein eri kunnissa. Perusarvomme pätevät kuitenkin kaikkialla ja ovathan ne kelvanneet myös porvaripuolueille jo monissa eri vaaleissa. Ovat jopa saaneet kannatusta meidän arvoillamme. Nyt tilanne on kuitenkin sellainen, että porvareilla alkaa pikku hiljaa karkaamaan mopo käsistä. Viisas kansa on asian kuitenkin huomannut, sen osoittavat galluppien suuntaukset. Meitä tarvitaan taas tavallisen ihmisen asialle rakentamaan turvaverkkoa suomalaiselle kansalle.

Tänään ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä vein vaimoni ulos. Lähdimme pyörillä äänestämään. Samalla reissulla tapasimme viisaan miehen. Sanoi käyneensä äänestämässä ja antaneensa äänensä tutulle miehelle. Tutulle kuulemma myös vaimolleni. Viisaita jutteli tuo sosialidemokraatti. Totesi vielä, että kansaa ei kannata huijata. Porvarien sanoi aliarvioivan tavallista kansaa. Hänen mielipiteisiinsä oli helppo yhtyä. Joka suhteessa. Samalla tunsin sisälläni sosialidemokraattista mielihyvää ja tein nopean laskutoimituksen. Kolme ääntä, hyvä alku. Pyöräilimme siinä sitten takaisin kotiin ja keitimme kahvit. Tuli sellainen vanhakantainen hyvä fiilis.

Hyvät Satakunnan demarit. Nyt on näytön paikka. Ottakaamme vielä kunnon loppurutistus ja toteutetaan oma unelmamme. Sen myötä me toteutamme monen muun tavallisen satakuntalaisen ihmisen unelmia. Meidän mukanamme kansa saa päättäjikseen välittävää viisautta. Se on sen ansainnut.

Harri Lehtonen

 

17.10.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva