Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Karvian demarit: Lähipalvelut jatkossakin omasta kunnasta

Kuva: Karvian demarit: Lähipalvelut jatkossakin omasta kunnasta

PoSan eli Pohjois-Satakunnan peruspalvelujen liikelaitoskuntayhtymän tulo ei saa heikentää lähipalveluja Karviassa, esittävät Karvian sosialidemokraattiset kuntavaaliehdokkaat Merja Holkko, Marita Hietakoivisto, Voitto Raita-aho ja Seppo Hakola.
Periaatteessa palvelut voivat PoSan ansiosta jonkin verran parantuakin, lisää Voitto Raita-aho. Hänellekin tulee puheluja, joissa PoSaa moititaan etukäteen palvelujen huonontamisesta, mutta ei ole PoSan vika, jos Pohjois-Satakunnan kuntiin ei saada lainkaan lääkäreitä ja muuta ammattiväkeä.
– Työnantajapolitiikkaa pitää parantaa, Raita-aho esittää.

Viikonloppupäivystyksen toivotaan säilyvän ennallaan eli Kankaanpäässä. Painetta sen lopettamiseen on, ja Poriin siirtoa on perusteltu sillä, että niin saataisiin lääkärivoimat paremmin viikolla käyttöön.

Jos Kankaanpään viikonloppupäivystys lopetetaan, yhä useampi karvialainen suuntaa Parkanoon. Tällaista ”vuotoa” on jo nyt olemassa, mutta sitä eivät halua mainostaa sen paremmin parkanolaiset kuin kankaanpääläisetkään.

Myös karvialaisten vanhusten hoito on turvatta PoSassa.
– Avopalveluun on satsattava nykyistä enemmän.
 
Myös tieasiat ovat karvialaisten vaaliteemoina. Niistä tosin osa on muiden kuin Karvian valtuuston päätettävissä, mutta paineita voi aina lisätä kunnasta tiehallinnon suuntaan. Neuvotteluja on toki käyty, aivan hiljattainkin.

Karviassa toivotaan 2,8 kilometrin mittaista kevyen liikenteen väylää kirkolta Sarvelaan. Nykyisen esityksen mukaan valtion osuus olisi vain 35 prosenttia kustannuksista, mutta karvialaiset toivovat, että valtio maksaisi hankkeesta vähintään 75 prosenttia ja mieluummin koko hankkeen.

Karvian keskustan halki kulkee paljon liikennettä, myös rekkoja, mutta tiepiirin laskelmat näyttävät matalia lukuja. Karviassa ihmetellään, koska näitä liikennelaskentoja oikein tehdään.
 
Kouluverkon harvennus on tulevan valtuuston pulmakysymys. Pian työnsä päättävässä valtuustossa keskusteltiin ensin vaihtoehdosta, jossa Saran ja Kantin koulut olisi lopetettu ja Sarvela ja Kirkonkylä jätetty, mutta esitys ei mennyt läpi, ei myöskään koulujen yhdistäminen.

Päätettiin että uusi valtuusto palaa asiaan. Merja Holkko toivoo, että oppilasmääristä tehdään selkeät rajat.
Kahden koululaisen isä Seppo Hakola muistuttaa, että liian isoja luokkia ei saisi tehdä. Niissä ei opettaja ehdi katsoa kaikkien perään.

 – Kouluterveydenhuoltoon pitäisi PoSan myötä tulla parannusta. Koulukuraattorin pitäisi ensi vuonna olla myös meidän käytössä, näin meille luvattiin vanhempainillassa, Merja Holkko kertoi.
 
Demarit toivovat muiden tavoin, että Karvia säilyy itsenäisenä kuntana.

– Meillä on identiteetti korkealla ja talous on vielä hyvässä kunnossa, Voitto Raita-aho perustelee.

– Moon Karviasta ja ylpiä siittä, Merja Holkko lisää sanonnan.

Voitto Raita-aho muistuttaa, että eduskunnalle annetaan ensi vuonna selonteko, jossa nähdään miten hallitus painottaa jatkoa, eli riittävätkö jo tehdyt toimet, kuten yhteistoiminta-alueet, vain mennäänkö pakottavampaan suuntaan.

 Kunnan talous pidetään ehdokkaiden mukaan vahvana jatkossakin erityisesti vahvalla elinkeinopolitiikalla. Kunnan tehtävä on edellytysten luominen ja tilojen osoittaminen yritystoiminnalle.

Karvian sosialidemokraatit ovat vaaliliitossa vasemmistoliiton ja perussuomalaisten kanssa. Vaaliliittoa tarvitaan, jotta saadaan ääni paremmin kuuluviin, koska keskustalla on kunnassa suuri enemmistö.

Merja Holkon mielestä demokratia ei toteudu Karviassa. Tyytymättömyyttä on jopa kepulaisten keskuudessa, mutta mielipiteet eivät tule esille päällisin puolin yksimielisten päätösten takaa.

Merja Holkko on jättänyt valtuustossa eriäviä mielipiteitä, koska hän haluaa ihmisten näkevän, että valtuustossa keskustellaan – niistäkin päätöksistä, joista ei ole voitu viedä äänestykseen asti.

Karvian demarit toivovat, että pienellä paikkakunnalla keskityttäisiin enemmän yhteisiin tavoitteisiin kuin puoluepolitikointiin.

Heli Kokko

16.10.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva