Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jouko Aitonurmi Martti Lempisen saappaisiin

Pitkän päivätyön Rauman paperitehtaalla ja Paperi 42:n erilaisissa luottamustehtävissä tehnyt Martti Lempinen jättää pääluottamusmiehen tehtävät Rauman paperitehtaalla. Paperi 42:n syyskokous valitsi paperitehtaan työntekijöiden uudeksi pääluottamusmieheksi pitkään varapääluottamusmiehenä ja ammattiosaston puheenjohtajana toimineen Jouko Aitonurmen. Valinta tehtiin Martti Lempisen esityksestä yksimielisesti.

 

Vuodenvaihteen jälkeen eläkkeelle siirtyvä Martti Lempinen on pitkän uransa aikana ehtinyt toimia muun muassa yli kymmenen vuotta Paperiliiton liittovaltuustossa. Pääluottamusmiehen tehtävässä Lempinen on toiminut viimeiset 12 vuotta. Ennen pääluottamusmiehen pestiään hän ehti toimia 12 vuotta ammattiosastona puheenjohtajana ja sitä ennen vuosia työosastonsa luottamusmiehenä.

Lempisen työhistorian aikana neuvottelukumppanit pöydän toisella puolella ovat vaihtuneet useaan otteeseen ja yhtiökin on ehtinyt fuusioitumaan kolme kertaa. Ehkä antoisimpina kokemuksinaan raumalaisessa tehdasympäristössä Lempinen pitää vuosia 1994–2002. 

– Vähän ennen kuin Raumalle rakennettiin neljäs paperikone, tehtaalla sovittiin palkkausjärjestelmän muutoksista. Niihin aikoihin tehtiin kaksi paikallista sopimusta ja muutettiin vähän työskentelytapoja, jolla saatiin kehitystä palkkapusseihin. Ja sitten tuli tämä Yhtyneiden ja Kymin fuusio, joka toi tullessaan konsernin voittopalkkiot. Samalla sovittiin tehdaskohtaisesta tehokkuuspalkkiosta. Silloin meni kohtuullisen hyvin ja kumpikin palkkio antoi rahaa.   

Suomen metsäteollisuudella ei tällä hetkellä mene hyvin ja paperikoneita joudutaan seisottamaan tilausvajeen takia. Paperin kysyntä on heikentynyt muun muassa sähköisen median yleistymisen myötä ja laajat saneerausohjelmat ovat tulleet arkisiksi myös suomalaisilla tehtailla. Tällaisessakin tilanteessa Lempinen uskoo, että vahvimmalla ovat sellaiset yksiköt, joissa tehtaan johto kehittää toimintaa ja kilpailukykyä yhdessä henkilöstön kanssa.   

Työosastojen luottamusmiehiksi Rauman paperitehtaalle valittiin Jukka Heinonen, Rami Sarasmäki, Jari Mäki-Korte, Voitto Kuivanen, Raisa Koponen, Arto Laine, Sami Tynkkynen, Petteri Osmonen ja Pasi Katavisto. Lisäksi myöhemmin revinnäismassaosastolla käydään vaalit Kristian Kataviston ja Harri Roosin kesken. 

14.10.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva