Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Puoluesihteeri Korhonen vaatii lisäresursseja terveydenhuoltoon

Lauantaina Eurajoella, Porissa ja Harjavallassa kunnallisvaalikampanjaa vauhdittamassa ollut SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen totesi ehdokkaiden ja median olevan kunnallisvaaleja ajatellen hyvin liikkeellä, mutta muu väki ei ole vielä herännyt.

 

Eurajoen demareita hän innosti painottamalla ehdokasasettelun antavan hyvät mahdollisuuden nousta kunnan suurimmaksi puolueeksi, ohi keskustan.

- Keskustalla näyttää nyt olevan vähän veto pois, toteaa noin sadan vaalitilaisuuden kokemuksella Korhonen.

Terveyspalvelujen turvaamisen puoluesihteeri nosti tärkeimmäksi vaalikeskustelun aiheeksi.

- Kansainvälisessä vertailussa laadukas sairaanhoitojärjestelmämme on nyt murenemassa. Terveydenhuollon henkilöstö ei ole tyytyväisiä ja osa asiakkaista valittaa laadusta.

Nyt Korhonen sanoo resurssien puutteen ajavan terveydenhuollon toimivuutta alas. Puoluesihteeri vaatiikin valtiovallalta lisää rahallista panostamista perusterveydenhuoltoon.

- Pelkästään rahan lisääminen ei kuitenkaan riitä. Myös toimivuutta pitää parantaa, korosti Korhonen.

Hän painotti, että nykyisellään julkinen terveydenhuolto ei pysty kilpailemaan palkoilla, eikä työolosuhteiden joustavuudessa yksityisen terveydenhuollon kanssa.

Lääkäriasemien verokikkailulle pitäisi Korhosen mielestä tehdä loppu niin, ettei palkkaa voisi maksaa kevyemmin verotettavina osinkoina.

Hän pitää suuntausta yksityispalvelujen lisäämisestä huolestuttavana, kun viime viikolla 87 terveyskeskuksessa oli yksi tai useampi lääkärifirman- tai keikkalääkäri.

- Terveydenhuoltoa ei voi jättää täysin markkinavoimien armoille. Mitä sitten, jos pörssiyhtiö ei saakaan riittävästi voittoa ja vetää palvelunsa pois. Mistä pikaisesti polkaistaisiin kunnalliset palvelut tilalle, kyseli Korhonen.

Rajallista yksityispalvelujen rinnakkaiskäyttöä Korhonen kuitenkin pitää suotavana ja tarpeellisena. Välttämättömänä hän kuitenkin pitää sitä, että perusterveydenhuoltoon panostetaan riittävästi, jotta se saataisiin myös henkilöstön saatavuuden kannalta kilpailukykyiseksi.

- Kun perusterveydenhuoltoon resursoidaan riittävästi, vähentää se tarvetta kalliissa erikoissairaanhoidossa, Korhonen tarkensi.

Kansalaisten verkkaiseen heräämiseen kunnallisvaaleihin Korhonen arveli vaikuttavan osaltaan epävarman taloustilanteen, joka luo varjoja myös kuntien talouteen.

- Veroprosentti ja palvelujen leikkaaminen ovat ne työkalut, joilla kunnissa voidaan vastata heikkenevään talouteen. Myös valtiovallan on osallistuttava nyt palvelutalkoisiin, Korhonen vaati.

Hän kertoi kierrellessään päällimmäiseksi nousseen eläkeläisten huoli taloudestaan. Leikattu indeksi nousee jatkuvasti puheenaiheeksi, mutta myös valtioveroa koskevat verohelpotukset, mitkä eivät tule helpottamaan lainkaan kaikkein pienituloisten eläkeläisten verotusta.

Jouko Veijonaho

 

14.10.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva