Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Urpilainen vaati perusterveydenhuoltoon laaturemonttia

Kuva: Urpilainen vaati perusterveydenhuoltoon laaturemonttia

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen peräänkuuluttaa laaturemonttia perusterveydenhuoltoon. Hän vaati sunnuntaina Porissa, että valtion rahoituksen turvin terveyskeskukset on tehtävä haluttaviksi työpaikoiksi ja väkeä on palkattava lisää, jotta kansalaiset saavat riittävän nopeasti haluamiaan terveyspalveluja.

Urpilainen puhui Porin sosialidemokraattien kunnallisvaalien loppukirin käynnistäneessä vaalijuhlassa. Hän sanoi sosialidemokraattien taannoisen unelmakiertueen osoittaneen, että kansalaiset eivät pääse kyllin nopeasti terveyskeskukseen lääkärin vastaanotolle.

- Suomalaiset tuntevat todellista huolta perusterveydenhuollon tilasta, kun palveluja ei saa silloin kuin niitä tarvitaan. Suurin syy palvelun hitauteen on pula lääkäreistä ja hoitajista. Terveyskeskukset on saatava viihtyisiksi työyhteisöiksi, joihin halutaan tulla töihin. Lisäksi tarvitaan selkeästi lisäpanoksia voimavaroihin, hän sanoi.

Sunnuntaina Raumalle ja Poriin suuntautunut matka oli SDP:n uudelle puheenjohtajalle ensimmäinen varsinainen järjestövierailu Satakuntaan, ja vastaanotto oli hyvä. Raumalla häntä kuulemassa oli noin sata henkeä ja Porissa kolmisen sataa.

Unelma-ajattelullaan viime aikoina tunnetuksi tullut demarijohtaja jaksoi puhua unelmista myös Porissa. Hän perusteli tätä sillä, että nykyinen Suomi on rakennettu unelmilla.

- Itsenäisyys, 5-päiväinen työviikko ja peruskoulu ovat lähteneet kaikki unelmista paremmasta elämästä. Ne ja moni muu unelma on yhteiskunnassa saavutettu. Nyt on uusien unelmia aika. Ilman unelmia ei ole tulevaisuutta.

Tämän päivän unelmiksi Jutta Urpilainen nimesi kansalaisten antaman palautteen perusteella terveyden, sivistyksen ja menestyksen. Niiden täyttämistä varten sosialidemokraatit ovat laatineet yhdeksänkohtaisen toimenpideohjelman, jonka yhtenä kohtana perusterveydenhuollon laaturemonttikin on.

Ohjelmaan kuuluu myös mm. lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen, sillä viidennes lapsista ja nuorista voi pahoin, ja oireilut näkyvät yhteiskunnan levottomuutena esimerkiksi kouluissa.

- Lapsiin on kiinnitettävä nykyistä enemmän huomiota, ja se alkaa pienentämällä päiväkotien ja koulujen hoito- ja opetusryhmiä.
Ilmastonmuutos on Jutta Urpilaisen mukaan myös selvästi ihmisten huolena, ja hän sanoi sosialidemokraattien ajavan ympäristöystävällistä kuntapolitiikkaa.

- Siihen kuuluu mm. se, että joukkoliikennepalveluja lisätään yhteiskunnan varoin myös keskisuurissa kaupungeissa ja maalaiskunnissa eikä vain suurimmissa kaupungeissa kuten pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa, hän sanoi.

Porvarihallitusta Jutta Urpilainen arvosteli Porissa voimakkaimmin veropolitiikasta sekä siitä, ettei se ole huomioinut talouskriisin vaikutuksia kuntapalveluihin, eikä hallitus ole myöskään valmistautunut elvyttämään.

- Hallitus on leikkaamassa tiehankkeita 14 miljoonalla eurolla ja ratahankkeita 24 miljoonalla eurolla. Tällaisessa suhdannetilanteessa pitäisi  kuitenkin elvyttää lisäämällä julkista rakentamista ja käynnistämällä jonossa olevia liikennehankkeita. Elinkeinoelämän ja samalla suomalaisten hyvinvointiin on pitkien matkojen maassa joka tapauksessa hyvillä liikenneyhteyksillä suuri merkitys.

Urpilainen huomautti, että hyvää johtajuutta on varautua myös vaikeisiin aikoihin, eikä oikeistohallitus ole sosialidemokraattien mielestä toiminut näin kaikilla tasoilla.

Jukka Vilponiemi

14.10.2008 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva