Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia: Ei hääviltä tunnu

Kuva: Kiikarointia: Ei hääviltä tunnu

Porin Ässien SM-liigajoukkue on siinä mallissa, ettei se kestäisi yhtään loukkaantumista. Tällä hetkellä tuolta listalta löytyy jo useampia pelaajia ja vammojen laatu on sellainen, ettei mistään pikaisesta paluusta kaukaloon kannata edes haaveilla. Kun joukkue tarvitsisi jopa pari vahvistusta, niin silloin kyse olisi siitä ryhmästä joka lähti sarjaan. Nyt on pelaajia sairastuvalla – ja kolmen pelaajan osalta tilanne on sellainen, että kausi taitaa olla paketissa. Piti käydä ihan päinvastoin: alkukauden ryhmään pari kokenutta lisää. Mutta nyt nakerretaan jo entistäkin ryhmää. Tuomo Karjalainen on sivussa ehkä maaottelutaukoon, Patrik Forsbacka ja Anssi Tieranta ovat saaneet kauden pakettiin. Ei siihen olisi enää tarvittu Teemu Virkkusen leukaluun murtumaa. Sympaattinen Virkkunen on kyllä varsinainen epäonnen soturi.

Virkkunen sai kiekon leukaansa harjoituksissa ja maalivahti Karjalainen loukkaantui myös harjoitusten viime minuuteilla jo edellisellä viikolla. Hyvin menestyneistä A-nuorista pystyy toki ottamaan täydennystä, mutta on muistettava, että ero A-nuorten liigasta miesten liigaan, on vielä aikamoinen harppaus.
Nyt kun Ässien kultakypärä Derek Damon kärsii vielä nivusvammasta, eikä eilen Espoossa pelannut, niin pelaaminen huomenna kotona Bluesia vastaan on siinä hilkulla. Ei kannattaisi ainakaan riskeerata. Nyt eiliseen Espoossa pelaavaan ryhmään nostettiin toisen polven kiekkoilija, Severi Sillanpää. Isä-Kimmo oli aikanaan hyvä pelaaja, joten ei paljon tarvitse pojasta polven parantua, kun puhumme jo todellisesta tulevaisuuden lupauksesta.

Bluesia Jazz-kaupungissa
Huomenna on mielenkiintoista seurata, soiko Jazz-kaupungissa Blues. Viime kauden hopearyhmä on myös harvinaisen loukkaantumisaltis joukkue, mutta erona Ässiin on se, että Bluesin materiaalissa on varaa jopa parin tähtipelaajan poissaoloon.
Ainakin näillä näkymin Bluesin ryhmästä ovat huomenna Porin ottelusta sivussa Erkki Rajamäki, Petri Kokko (ei tämä Susanna Rahkamon jäätanssipari) ja Miika Huczkowski.
Mutta Jääkiekkolehden arviointien mukaan kovin laukoja on Dale Clarke, taitavin mailankäsittelijä Petri Lammassaari, paras aloittaja Ben Eaves, nopein luistelija Jaakko Uhlbäck, paras puolustava hyökkääjä Jari Tolsa ja tuleva tähti Juuso Puustinen.
Rajamäki ja Huczkowski (että osaa miehellä olla hankalasti kirjoitettava nimi) ovat siis Porin ottelusta sivussa.
Silti äärettömän hyvä liigajoukkue Porin Isomäen halliin saapuu kello 17 alkavaan otteluun. Pitää vain toivoa, että myös kotijoukkue saa taistelevan joukkueen jäälle, sen taas kuulen vasta tänään Ässien infossa. Mutta nyt sitä seisomakatsomon kannustusta patapaidat todella tarvitsevat.

Jalosen HIFK Raumalla
Rauman Lukko on kova joukkue, mutta kyllä sekin saa varmasti huomisen illan ottelussaan DNA-Areenalla täyden vastuksen, sillä Helsingissä on tapahtunut jonkinlainen ihme.
Viime kauden Kärppien mestarivalmentaja Kari Jalonen on saanut HIFK:n pelaamaan jääkiekkoa. Se on jo tosiaan pieni ihme. Kun HIFK nousi paikallisottelussaan Jokereita vastaan Ilmalassa tappioasemasta kolmannessa erässä selvään voittoon, niin sitä hämmästelivät muutkin kuin pelkästään Harkimo.
HIFK:n Akilleen kantapää vaikuttaisi olevan maalin suulla, sillä jostain syystä Juha Pitkämäki ei ole tehnyt vaikutusta. Ei toki vaikuttaa tarvitsekaan, kunhan torjuu kiekot. Mutta silti; jos hän pelaa, Lukon kannattaa vetää kiekko heti kohti maalia ja jokaisesta tilanteesta. Ihan tuli tästä ohjeesta Petteri Sihvonen mieleen – mutta ei ohje tule yhtä yrmeällä ilmeellä!
HIFK:n Jussi Pesonen on kolmen ottelun pelikiellon takia sivussa huomenna ja Matias Loppi jatkaa pelejä vielä olkapäävamman takia katsomon puolella.
Nyt kannattaa seurata, mikä on se valmentaja Kari Jalosen viisasten kivi, jolla hän on saanut jopa Kip Brennanin keskittymään pelaamiseen. Voi toki olla, että istuu jäähyboksissa vanhan AHL-maineensa takia. AHL-näyttöinä nimittäin on kolmena kautena yli 200 minuuttia, mutta vain kerran yli 10 tehopistettä. Ei siis kahta sanaa siitä, miksi pelaa tämän kauden HIFK:ssa.

Wanhat ajat mieleen
Tulipa seurattua Kolmosen Maxilta jääkiekon Mestarien liigan ottelua Berliinistä. Kyllä oli Kolmonen valmistautunut huikealla kommentaattorijoukolla otteluun. Kotistudiossa oli vetäjän lisäksi mukana Mika Toivola (tämä Aleksander Stubbin tuntuinen valmentaja), Esa ”Essi” Keskinen ja Sami Mettovaara.
Berliinissä kommentaattorina toimi Peter Ahola ja selostajana kakkosketjun heikoin lenkki, Mika Saukkonen.
Mutta pääasia seuraamisessa ei ollut se, että Oulun Kärpät kärsi tappion, koska se suorastaan nukkui jokaisen erän alussa voittonsa ohi. Sen sijaan lähes täydellinen kanukkijoukkue, Eisbären (Jääkarhut) oli hereillä erien alut ja kiskaisi aina maalin. Tyson Mulock teki 1-0 ajassa 1.35, Andre Rankel 2-1 ajassa 20.52 ja homman kruunasi Steve Walker ajassa 40.34. Ottelu päättyi nikkarien voittoon 3-2 ja Kärpiltä meni tukku rahaa kun erien alussa nukkui!
Itse hämmästyin joukkueiden peliasuja. Niissä ei ollut mainoksia laisinkaan, vain seuran logo rinnassa ja pelaajan nimi selässä. Ei ollut edes Kärppien joukkueen värejä tuntea. Silti wanhat hyvät ajat toi mieleen itse kaukalo – siihen oli merkitty vain tarpeelliset jääkiekon sini- ja punaviivat sekä muut tarpeelliset ympyrät. Itse jäässä oli vain Mestarien liigan logo. Ja kaukalo oli puhdas mainoksista. Erikoista katsottavaa, sillä nyt seurasi peliä ja kiekon näki erittäin hyvin.
Espoon Blues on Kärppien lisäksi Mestarien liigassa mukana. Myös nämä joutuvat kotiotteluissaan siivoamaan jään sekä kaukalon puhtaaksi. Jo sen takia kannattaa käydä katsomassa nämä kotipelit.
Ei mahtanut mitään, mutta tulvahti muistoista vanha Juhannuslehto esiin. Toki muut ottelun puitteet olivat nykyaikaa. Silti mainosten puuttuminen säväytti.
Automaattisesti vertasi pesäpalloilijan asuun. Niissähän on parhaimmillaan toistasataa mainoslogoa, ei edes katsomoon erota mitä niissä lukee!

Kolmannen sukupolven hormoni
Voi olla, että Olli-Pekka Karjalainen saa vielä moukarin olympiamitalin jälkikäteen postissa – toivottavasti kirjattuna lähetyksenä.
Nimittäin Pekingin doping-testit menevät uusintasyyniin, koska italialaiset maantiepyöräilijät Riccardo Ricci ja Leonardo Piepolo sekä saksalainen Stefan Schumacher kärähtivät niin sanotusta kolmannen sukupolven Cera-hormonista.
KOK haluaa nyt tutkia Pekingin olympialaisten yli 5000 dopingnäytettä uudelleen. Vanhoilla testimenetelmillä kärähti jo yhdeksän urheilijaa ja Kreikan painonnostajat sekä Venäjän keskimatkojen juoksijat jäivät pakolla kotimaahan jo ennen kisoja.
Ei tarvitse olla oraakkeli eikä Petteri Sihvonen kun ennustaa, että muutama olympiamitali vaihtaa vielä ensi vuoden puolella omistajaa – tai riippuu kuinka pitkään urheilijan ihmetys sekä valitusten tekeminen kestää.
Lisäkäryjä tulee, joten odotellaan. Pyöräilyn Ranskan ympäriajo on nyt testien esikuva ja sielläkin niitä käryjä tulee lisää.
Mitä tähän tuumaa Suomen Hiihtoliitto, kun K-P Kyrö kertoo vasta ”vanhoista systeemeistä”.

Pakkovoiton paikka
Kylmä tosiasia on, että Stuart Baxterin valmentaman jalkapallon A-maajoukkueen pitäisi saada viikon sisään neljä MM-karsintapistettä. Eli huomenna Olympiastadionilla Azerbaidzhanilta kolme pistettä ja sitten kirsikaksi riittäisi vaikka piste Venäjältä ensi keskiviikkona Moskovasta.
Paljon on pyydetty, mutta kolme on vähin määrä pisteitä mitä tarvitaan.
Olympiastadionilla on pakko hyökätä. Systeemi Saksaa vastaan oli älykäs, vaikka kaksi pistettä meni henkilökohtaisiin virheisiin (3-3). Mutta azereita vastaan on hyökättävä – hyökättävä jopa kahdella kärjellä.
Toivottavasti Mikael Forssell nyt onnistuu, koska Jonatan Johansson on sivussa. Miklun kaveriksi hyvä mies olisi Daniel Sjölund tai Paulus Roiha. Kymppipaikalla pitää avata Mika Väyrynen ja antaa Jari Litmasen tulla vasta vaihdosta peliin 75. minuutilla.
Suomen alakerta on rautaa. Toni Kallio – Sami Hyypiä – Hannu Tihinen – Petri Pasanen pitää Jussi Jääskeläisen työttömänä. Yksi avainpelaajistamme on Roman Eremenko. Voi olla, että kärkeen sopisi myös kotimaan pelaaja Antti Pohja?
Tosiasia kuitenkin on, että hyökkäys on puoli voittoa ja kova hyökkäys murskavoitto!

Osa lopussa ja osa on vasta alkamassa
Satakunnan miesten jalkapallo sai Ykkösen joukkueen Porin Palloilijoista. PoPa pelaa kauden päätösottelun sunnuntaina Lohjan Palloa vastaan Porissa kello 14. Sitten on juhlien aika. Satakunnan miesten jalkapallo sai Kakkoseen Rauman Pallo-Iirojen seuraksi FC Jazz Juniorit. Molemmilta tasoilta vielä pykälä ylös ensi kaudella ja maakunta on taas sillä tasolla mille se kuuluu.
Nice Futis on vielä hieman ahdingossa naisten Jalkapalloliigassa, mutta NiceF klaaraa kyllä paikkansa ja ennen kauden alkua siihen harva edes uskoi.
Salibandyn FBT Pori on huomenna Joensuussa JosBaa vastaan ja 15.10 Poriin tulee Seinäjoki, ellei ole paikastaan sitä ennen luopunut?
Luvian Kiekko-82:n ringeten SM-sarjajoukkue pelaa sunnuntaina kotiottelun Luvian jäähallissa ja kello 14.45 alkavaan otteluun vastustajaksi tulee Järvenpään Haukat.
Ai niin, Kimi Räikkönen ajaa sunnuntaina klo 7.30 alkavassa Japanin GP:ssä Felipe Massan apukuskina ja Porissa on tänään ravit.
Ihan tiedoksi, että meni sentään 10 kierrosta jääkiekon SM-liigaa ennen kuin Petteri Sihvonen julisti Jokerien tämän kauden valmentaja Glen Hanlonin täydeksi turistiksi.
Isokyrö 30.8.1968 ja tapahtui kummia. Suomen johtava jääkiekkoanalyytikkoidoli Petteri näki päivänvalon ja imi heti jääkiekkotiedot äidinmaidossa. Voi sitä onnen päivää!
Jarmo Liuhala

10.10.2008 09:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva