Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Nakkilan demarit: Toimivaan arkeen kuuluvat riittävät peruspalvelut

Kuva: Nakkilan demarit: Toimivaan arkeen kuuluvat riittävät peruspalvelut

Nakkilassa, kuten lähes kaikissa muissakin Satakunnan kunnissa, sosialidemokraattien vaaliteema kiteytyy kunnallisten peruspalveluiden turvaamiseen. Nakkilan demarit muistuttavat, että kun arki toimii, sujuvat monet muutkin asiat takkuilematta.

- Hyvään arkeen kuuluvat toimivat ja läheltä saatavat peruslääkäripalvelut sekä terveydenhoitajan, sairaanhoitajan, neuvolan ja hammashuollon palvelut. Myös riittävät päivähoitopalvelut sekä laadukkaat kouluolot ovat perheiden arjen kannalta avainasemassa, Nakkilan Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Pirjo-Riitta Tuomela kiteyttää.
Nuorison taholta Nakkilassa on eniten tullut palautetta siitä, että kunnan ylläpitämää nuorisotilaa ei ole lainkaan. Demarit ovat kuitenkin omalta osaltaan vaikuttamassa nuorten arkeen vuokraamalla erittäin edullisesti keskustassa sijaitsevan työväentalonsa tiloja Nakkilan nuorten hyväksi ry:n käyttöön.
- Yhdistys järjestää työväentalolla toimintaa nuorille kaksi kertaa viikossa. Kunta on mukana tukemalla vuokran maksamisessa. Työväenyhdistyksen mielestä on todella hieno asia, että talomme tilat ovat tulleet nuorille tutuiksi.
Kuluneella vaalikaudella Nakkilan demarit ovat tehneet ahkerasti erityisesti ikäihmisiin ja lapsiin kohdistuvia aloitteita. Osa aloitteista on johtanut jo jatkotoimiin, esimerkkinä vanhusten tehostetun palveluasumisen järjestäminen.
- Nakkilan kunnalla ei ole omasta takaa riittävästi vanhusten tehostettua palveluasumista. Vanhainkodissa joitakin osastoja on muutettu tähän tarkoitukseen ja lisäksi kunta on ostanut paikkoja Harjavallasta, mutta tämäkään ei riitä.
- Parhaillaan vanhusten tehostetun palveluasumisen järjestämiseen etsitään aktiivisesti ratkaisuja ja mietitään muun muassa sitä, voitaisiinko jokin tila muuttaa sitä varten. Joka tapauksessa päätökset pysyvistä ratkaisuista tulevat ajankohtaisiksi ensi vuoden alkupuolella, Tuomela selvittää.
Demarien aloite päiväkotipaikkojen järjestämisestä myös muille kuin esikouluikäisille on niin ikään johtanut edistykseen. Nakkilaan on perustettu toinen päiväkoti entiseen oppilasasuntolaan.
On myös tehty päätös siitä, että päivähoito siirtyy sosiaalitoimelta koulutoimen alaisuuteen 2009 elokuun alusta alkaen. Muutoksen jälkeen koko lapsuuden ja nuoruuden kaari on yhden ja saman hallintokunnan alaisuudessa.
- Olemme lisäksi tehneet aloitteet ryhmäperhepäivähoidon laajentamistarpeen selvittämisestä sekä vanhusten päivätoiminnan jatkamisesta.

Jokilaakson kaupunkiin eivät Nakkilan demarit ole vielä ryhmänä muodostaneet kantaansa.
- Selvitystyö on yhä kesken. Työryhmien työt valmistuvat 17. lokakuuta, jonka jälkeen selvitys siirtyy ohjausryhmälle seuraavalla viikolla. Päätökset siitä, syntyykö Jokilaakson kaupunki vai ei, tehdään valtuustoissa 15. joulukuuta.
- Minusta on reilua, että vaihtoehdot selvitetään. Jälkikäteen ei sitten voida sanoa, että mitään ei tehty. Jos kuntaliitosta ei synny, ovat kaikki neljä kuntaa kuitenkin totuuden edessä sosiaalitoimen järjestelyjen osalta.
- Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän asukaspohja riittää paras-lain mukaiseen terveyspalveluiden järjestämiseen Nakkilassa, mutta sosiaalipalveluista on myös pystyttävä esittämään ratkaisuja ensi maaliskuun puoliväliin mennessä, Pirjo-Riitta Tuomela pohtii.

Maarit Kautto

10.10.2008 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva