Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Huittisissa tähyillään kolmeen suuntaan

Kuva: Huittisissa tähyillään kolmeen suuntaan

Huittinen hakee edelleen kumppaneita Paras-lain liitos- ja yhteistyövaatimusten toteuttamiseksi.
Suuntavaihtoehtoja on kolme, Vammala eli tuleva Sastamala, Keski-Satakunta ja Varsinais-Suomi.
Tosin tällä hetkellä tilanne näyttää kuin lasten ”oot sä mun kaa” -leikissä, jossa juuri nyt kukaan ei halua leikkiä Huittisten kaa. Vanhat tututkin yhteistyökumppanit, kuten Äetsä ja Punkalaidun ovat alkaneet tehdä pesäeroa.

Yhteistyön suunnan ratkaisee lopullisesti tuleva valtuusto. Mihin vaihtoehtoon päädytäänkin, peruspalvelut, myös lähipalvelut, pitää säilyttää nykyisen kaltaisina eli hyvinä, korostavat Huittisten sosialidemokraattiset kuntavaaliehdokkaat.
Kaikkien mielestä on parasta, että peruspalvelut säilytetään pääosin kunnallisina. Myös yhteiskunnan omistamat palvelut on mahdollista toteuttaa tehokkaasti ja joustavasti. Yksityiset palvelut sopivat rinnalle täydentämään kokonaisuutta.
Toimintojen ja palvelujen on luvattu pysyvän ennallaan Vampulan yhdistyessä Huittisiin ensi vuoden alussa. Valtuustopaikkoja tulee 43, eli kahdeksan enemmän mitä Huittisissa on tähän asti ollut.
Ensi vuoden alun toinen muutos on se, että terveydenhuolto- ja sosiaalipuoli yhdistyvät perusturvaksi.

Kaupunginhallitukseen kuuluva Pertti Varjokumpu tiesi maanantaina kertoa heti kokouksen jälkeen, että talouskatsauksen valossa Huittisten taloustilanne on kohtalaisen hyvä, raameissa on pysytty, joten palvelujen toteuttamiseen pitäisi löytyä rahaakin.
Toisaalta investointitahti on ollut kova. Aila Hänninen on huolissaan investointihuumasta: velkarahalla rakennetaan, vaikka taloustilanne on heikentymässä.
– Miten jatkossa, mistä taas säästetään kun velat on maksettava? Mistä muusta kuin peruspalveluista.

Huittinen on muuttotappiokunta, kuten enemmistö Satakunnan kunnista. Toisaalta se ihmetyttää paikkakuntalaisia, kun kaikki on kuitenkin suht kunnossa: on tontteja asunto- ja liikerakentamiseen, on päivähoitopaikkoja, koulutus on hyvällä mallilla, on liikuntapaikkoja, hyvät ulkoilumahdollisuudet jne.
Toki nähdään korjaamisenkin varaa. Muutto on useimmiten kiinni työpaikasta, joten uudet yritykset työpaikkoineen olisivat tervetulleita, ja vanhoistakin yritetään pitää kiinni.
 Kunnallisella puolella vanhustenhuollossa on satsattava kotihoidon palveluiden kehittämiseen. koulukuraattorin pitäisi olla kokopäiväinen, leikkikenttiä pitäisi kunnostaa jne.
– Edelleen näyttää puistoissa olevan samat, autorenkaista tehdyt keinut, joissa minä keinuin pikkupoikana 80-luvulla, ihmettelee Ashton Peasley.
Ehdokkaat äityvät kehumaan kaupunkiaan: on maaseudun rauhaa mutta selkeä ja tiivis keskusta ja lyhyt matka joka paikkaan.
– Asun kerrostalon kolmannessa kerroksessa – ja maaseutu alkaa alaovelta, tiivistää Vesa Jalonen.
Juhani Mäkelä näkee ristiriidan Huittisten asemassa:
– Huittisten vetovoima piilee sen keskeisessä maantieteellisessä sijainnissa, mutta maakuntakartalla me olemme täysin periferiassa.
Yksi aihe joka Huittisissa kiihdyttää ja toisaalta yhdistää, on Turun seudun tekopohjavesihanke. KHO:n elokuista päätöstä tulkitaan Huittisissa eri tavalla kuin Turun seudulla. Turussa katsotaan, että KHO:n ratkaisun jälkeen mikään ei voi enää estää vesihankkeen toteuttamista, kun taas Huittisissa päätellään, että KHO:n ratkaisu vaatii niin tehokasta kemiallista puhdistusta, ettei Turun Seudun Vesi Oy:llä ole lupaa rakentaa riittävän suurta puhdistamoa, ainakaan toistaiseksi.
Virttaankankaan luonto pitää säilyttää, harjua ei saa tahria, se on peruslähtökohta, painottavat demarit.
Ottakoon raakaveden joesta, mutta sitten vedettäköön suora putki Turkuun ja rakennettakoon sinne kemiallinen puhdistamo, esitetään Huittisissa.

Heli Kokko

9.10.2008 09:09

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva