Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rautatieläiset uskovat junaliikenteen tulevaisuuteen Satakunnassakin

Kuva: Rautatieläiset uskovat junaliikenteen tulevaisuuteen Satakunnassakin

SAK:laisen Rautatieläisten liiton kentällä Satakunnassakin uskotaan, että junaliikenteellä on maakunnassa tulevaisuutta. Porissa vierailleen Rautatieläisten liiton järjestösihteerin Visa Tammen (sd) mukaan tämä edellyttää kuitenkin valtiolta huomattavia lisäpanostuksia ratoihin.

Kuva: Rautatieläisten liiton satakuntalaisia jäseniä oli järjestösihteeri Visa Tammen matkassa Porissa. Kuvassa Porin rautatieasemalla olivat liittohallituksen jäsen Hannu Mattila Porista (vasemmalla), Visa Tammi, pääluottamusmies Heikki Järvi Raumalta, Jaakko Lähteenmäki Porista ja Pasi Tenhonen Raumalta.

Satakunnan raideliikenne on erityisesti henkilöliikenteessä tällä hetkellä alamaissa. Matkustajia kyllä riittää, mutta junat ja aikataulut eivät tyydytä matkustajia. Porin ja Helsingin väliltä puuttuu suora junayhteys, ja Raumalle ei henkilöjunalla pääse lainkaan.
Rautatieläisten liiton hallitukseen kuuluva Porin osaston puheenjohtaja Hannu Mattila on sitä mieltä, että Pori putosi aikanaan nopeiden junien verkosta, koska kaupunkiin ei rakennettu kunnon matkakeskusta.
- Mutta vaikka Porin junat ovat mitä ovat, Porin asemalla Tampereen juniin saattaa nousta silti kerralla 150 matkustajaa. Jos yhteydet olisivat paremmat, myös matkustajamäärät olisivat vielä suuremmat, Mattila sanoo.

Porissa vieraillut Rautatieläisten liiton järjestösihteeri Visa Tammi sanoo, että ammattiliitosta on tullut pakon edessä raideliikenteen lobbari. Huoli rautatieläisten työpaikoista ja mm. nykyhallituksen vähäinen mielenkiinto raideliikenteen kehittämistä kohtaan on ajanut liiton tähän asemaan.
- Me uskomme kuitenkin, että raideliikenteellä on tulevaisuutta, mutta se edellyttää valtiolta lisäpanoksia ratojen kuntoon.
Satakuntalaisten rautatieläisten mukaan Satakunnassa pitäisi edelleen ajaa suoraa oikorataa Porista Helsinkiin, ja myös vanha Urpo-ratasuunnitelma Uudestakaupungista Rauman kautta Poriin olisi kaivettava taas esiin.

Noin 6 500 työssä olevaa rautatieläistä edustava ammattiliitto on mukana SAK:n teollisuusliittojen fuusiohankkeessa Teamissa. Visa Tammen mukaan osallistuminen hankkeen valmisteluun on katsottu liitossa järkeväksi, vaikka pienenä liittona rautatieläiset eivät kovin vahvaa asemaa saakaan.
Parhaillaan liiton kentällä tehdään kyselyä fuusiohankkeesta, ja sen tuloksella on vaikutusta liiton suhtautumiseen hankkeeseen jatkossa.
Rautatieläisten liitolla on ensi toukokuussa edustajakokous, ja liitto ratkaissee siellä, osallistuuko se lopulta mahdolliseen fuusioon vai ei.
Edustajakokouksessa liitolle valitaan myös uusi puheenjohtaja Mauri Lundenin (sd) jäädessä eläkkeelle. Visa Tammi on yksi uusista puheenjohtajaehdokkaista.

Jukka Vilponiemi


Rautatieläisten uusi pomo on neljän kauppa

Rautatieläisten liiton uudeksi puheenjohtajaksi on pyrkimässä neljä ehdokasta, joista kaksi on liiton ulkopuolelta ja kaksi liiton sisältä. Uutta puheenjohtajaa on haettu lehti-ilmoituksella.
Uutta puheenjohtajaa etsivä ryhmä on kutsunut haastatteluun SDP:n useissa tehtävissä toimineen Vesa Maurialan, SAK:ssa tutkijana työskentelevän Tapio Bergholmin, liiton nykyisen järjestösihteerin Visa Tammen ja liiton Etelä-Suomen alueen pääluottamusmiehen Arto Kukkosen. Kaikki ovat sosialidemokraatteja.
Käytännössä valintapäätös tehdään liiton valtuustossa 26. marraskuuta, ja sen vahvistaa edustajakokous toukokuussa. UA

 

9.10.2008 09:09

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva