Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin opiskelijatalon kohtalo ratkeaa kenties ensi vuonna

Kuva: Porin opiskelijatalon kohtalo ratkeaa kenties ensi vuonna

Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin yksiköiden ja Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden pitkään odottaman opiskelijatalon toteutuminen Poriin saattaa ratketa kaupungin ensi vuoden budjetin yhteydessä. Yhteisten kokoontumistilojen saaminen on opiskelijoiden kärkihanke tällä hetkellä, ja kaupunki etsii parhaillaan ratkaisua talohankkeeseen.

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijayhdistyksen Sammakon ja yliopistokeskuksen opiskelijoita edustavan Pointerin edustajat olivat keskiviikkona neuvotteleman Porin kaupunginjohtajiston kanssa opiskelijoiden toiveista, joiden kärjessä opiskelijatalo tällä hetkellä on.
Opiskelijayhdistysten mielestä korkeakouluopiskelijoiden yhteinen kokoontumistila mm. helpottaisi Porin ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden sopeutumista yhteisöön, ja oma talo myös elävöittäisi porilaista opiskelijaelämää. Useimmissa korkeakoulukaupungeissa on oma opiskelija- tai ylioppilastalo.

Opiskelijayhdistykset ja Porin kaupunki ovat neuvotelleet talon hankkimisesta toista vuotta, ja Sammakon puheenjohtaja Aki-Petri Helin sanoo, että opiskelijoiden puolesta asia on kaupungin päätöstä vaille valmis.
Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen mukaan kaupunki on etsinyt sopivaa tilaa opiskelijoille, ja viime vaiheessa vaihtoehtoina ovat olleet kaupungin omistuksessa oleva ns, Jussilan talo Gallen-Kallelan kadulla sekä yksityisessä omistuksessa oleva Holmlundin talo Vähälinnankadulla.
- Muitakin vaihtoehtoja kartoitetaan vielä, sillä myös muita kaupungin omistamia tiloja Porista kyllä löytyy, Hannus sanoi.

Kaupungin johto ei vielä luvannut hankkeen toteutumista, mutta Hannuksen mukaan suhtautuminen on myönteinen, ja kaupunki on valmis jossakin ajassa panostamaan taloon.
Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen mukaan ensimmäinen mahdollisuus on ensi vuoden budjetti, jonka virkamiesesitys julkistetaan lokakuun lopulla.
Sammakon, Pointerin sekä Diakonia-ammattikorkeakulun opiskelijoita edustava Podia ry ovat laatineet yhteisen kunnallispoliittisen tavoiteohjelman, jossa tuodaan julki opiskelijoiden päätoiveet opiskelukaupungiltaan.
Tavoiteohjelma esitettiin keskiviikkona kaupunginjohtajille, ja lähiaikoina opiskelijat käyvät myös valtuustoryhmien pakeilla.
Opiskelijatalon ohella kuusikohtaisessa ohjelmassa toivotaan Satakunnan korkeakoululaitoksen muodostamista, edulliseen asumiseen tarkoitetun opiskelijakylän perustamista, Poriin parempia junayhteyksiä sekä paremmin opiskelijoita palvelevia kaupungin sisäisiä joukkoliikennevuoroja, lisäpalveluja opiskelijaterveydenhuoltoon sekä kaupungin toimia opiskelijoiden työllistymiseksi opiskelukaupunkiinsa.

Jukka Vilponiemi

9.10.2008 09:09

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva