Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kuntaliitos ei lämmitä Kiikoisissa

Kuva: Kuntaliitos ei lämmitä Kiikoisissa

SDP:n Virtanen:Yhteistyöllä muiden kanssa selvitään

Pienellä, 1 300 asukkaan Kiikoisten kunnalla ei ole SDP:n ainoan kunnanvaltuutetun Esa Virtasen mielestä tarvetta kuntaliitokseen. Hänen mielestään kunnan talous on niin vahvalla tolalla, että kunta voi pysyä toistaiseksi itsenäisenä tekemällä yhteistyötä muiden kuntien kanssa mitään suuntaa unohtamatta.
Varastomies ja Kiikoisten VPK:n puheenjohtaja  Virtanen on tulevissa kunnallisvaaleissa sosialidemokraattien ainoa ehdokas Kiikoisissa, jossa demarit ovat tehneet jopa historialliseksi sanotun vaaliliiton keskustan kanssa.
- Katsomme, että keskusta on Kiikoisten kehittämistä koskevissa ajatuksissa lähempänä sosialidemokraatteja kuin esimerkiksi kokoomus, sanoo Esa Virtanen.

Demariehdokas sanoo lähteneensä kuntavaaleihin luottavaisin mielin päätavoitteenaan parantaa kiikoislaisten mahdollisuuksia elää itsenäisessä kunnassa.
- Kunnan talous on niin hyvällä mallilla, ettei meillä ole hätää, kunhan huolehdimme siitä, että voimme tuottaa palveluja yhdessä muiden kuntien kanssa. Yhteistyössä mitään suuntaa ei pitäisi mielestäni sulkea pois.
Kiikoisilla on takanaan muutama alijäämäinen vuosi, mutta kuluva vuosi näyttä ylijäämäiseltä.
- Vaikka veroprosentti on pidetty 18:ssa, niin verotulot ovat tänä vuonna kasvaneet budjetoitua enemmän. Velkaa kunnalla on 320 euroa asukasta kohti, kun koko maan keskiarvo on noin 1 600 euroa, perustelee Virtanen itsenäisyyspuheitaan.

Yhteistyötä Kiikoisilla on jo nyt moneen suuntaan, ja sellaisena tilanteen pitäisi Esa Virtasen mielestä pysyäkin. Tärkeää hänen mielestään on se, että Kiikoinen on jatkossakin osa Satakuntaa.
Perusterveydenhuollon sekä osan sosiaalipalveluista kunta ostaa Sastamalan perusturvakuntayhtymältä ja erikoissairaanhoidon Satakunnan sairaanhoitopiiriltä sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä. Yhdessä Kokemäen kanssa Kiikoisilla on Ilolan vanhainkoti, ja kouluyhteistyötä on mm. Lavian kanssa, missä on myös terveyskeskuksen vuodeosasto.
- Suuntautuminen jakaa kiikoislaisia tunnepuolella, mutta myös käytännön palveluissa on eroja. Esimerkiksi Sastamalan antamat hammaslääkäripalvelut ovat ajoittain takkuilleet Kiikoisissa, ja palveluja on jouduttu hakemaan muualta. Moni haluaisi hakea erikoissairaanhoidon palvelunsa Vammalan aluesairaalasta eikä Porista Satakunnan keskussairaalasta, vaikka Poristakin saamme hyvät palvelut. Paras ratkaisu olisi, että vaihtoehtoja olisi useampia, pohtii Esa Virtanen.
Erityistä parannusta Virtanen haluaisi Kiikoisten vanhuspalveluihin. Ilolan vanhainkotiin tarvittaisiin lisää resursseja ja myös kotipalveluissa on parantamisen varaa.

Uuden kunnantalon rakentaminen on Esa Virtasen mielestä järkevin ratkaisu kuin vanhan peruskorjaus. Kiikoisissa ollaan asiasta kahta mieltä.
- Uusi kunnantalo koulujen väliin, ja talon yhteyteen uusi kirjasto. Se on mielestäni paras ratkaisu, vaikka se on vajaa 500 000 euroa kalliimpi kuin remontti. Kustannusta helpottaa se, että kirjaston tiloihin saamme 50 prosentin valtionosuuden.
Virtasen kärkihankkeisiin kuuluu myös kevyen liikenteen väylän jatkaminen Jaaraan. Hän toivoo myös lisäpotkua elinkeinopolitiikkaa, jotta kuntaan saadaan lisää pienteollisuutta, työpaikkoja ja asukkaita.

Jukka Vilponiemi

7.10.2008 09:05

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva