Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ulvilassa käydään todelliset suuntavaalit

Kuva: Ulvilassa käydään todelliset suuntavaalit

SDP:n ehdokkaat: Selvä enemmistö kannattaa yhteistoimintaa Porin kanssa

Vajaan kolmen viikon kuluttua pidettävät kunnallisvaalit ovat Ulvilassa todelliset suuntavaalit, kun kaupungissa parhaillaan väännetään kättä joko suuntautumisesta Porin yhteistoiminta-alueeseen tai perusteilla olevaan Jokilaakson kaupunkiin. SDP:n ehdokkaiden enemmistö on Porin yhteistoiminta-alueen kannalla, ja he uskovat ulvilalaisten enemmistön olevan samaa mieltä.
- Ei meillä sosialidemokraattien sisällä ole suuntautumisesta edes todellista riitaa. Kaikissa järjestöpäätöksissä tuetaan sitä, että Ulvilan pitää pysyä toistaiseksi itsenäisenä ja lähteä mukaan Porin seudun kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueeseen, sanoo Ulvilan sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Seppo Virtanen.

Hän viittaa tällä vääntöön, jossa Ulvilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Ruoho (sd) vastoin kunnallisjärjestönsä tahtoa on puuhaamassa Ulvilaa Jokilaakson kaupunkiin.
Ulvilan kuten Jokilaakso-hankkeen muidenkin kuntien eli Harjavallan, Kokemäen ja Nakkilan on tarkoitus joulukuun puolivälissä päättä selvitysten perusteella, toteutuuko kuntaliitos vai ei.
Sosialidemokraatit uskovat, että tulevissa kunnallisvaaleissa äänet ohjautuvat niille, jotka vastustavat Jokilaaksoa. Vaalien jälkeen Ulvilassa järjestetään vielä erillinen mielipidekysely asiasta.
- Toivottavasti asiasta päättävä vanha valtuusto myös kunnioittaa kuntalaisten enemmistön halua, sanoo yksi demarien ehdokkaista, Anna-Liisa Salomäki Vanhastakylästä.
Hänen mukaansa lopullinen päätös asiasta tulisi jättää uudelle valtuustolle ensi vuoden alkuun.

Vaikka suuntautumisvaihtoehdoista ei ole Ulvilassa demariehdokkaiden mielestä annettu vielä riittävästi avointa tietoa, ovat Uuden Ajan haastattelemat demariehdokkaat kuitenkin vakuuttuneita Pori-vaihtoehdon paremmuudesta Ulvilan tulevaisuudelle.
Yhteistoiminta-alue turvaa heidän mielestään parhaiten  Ulvilan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut.
. Lisäksi kyse on siitä, että Pori koetaan läheisemmäksi kuin esimerkiksi Harjavalta tai Kokemäki.
Kullaata edustava Manu Rantamäki haluaa säilyttää Ulvilan itsenäisenä ja viedä kaupungin Porin seudun sote-alueeseen. Jos pitkässä juoksussa kuntaliitosta tarvitaan, näkee hän liitossuunnaksi Porin.
Anne Mäntylä Vanhastakylästä haluaa Ulvilan mukaan Porin yhteistoiminta-alueeseen, niin että lähipalvelut säilyvät Ulvilassa. Lääkärin on löydyttävä  läheltä.
Kaasmarkkua edustava Juha Jänismäki on myös yhteistoiminta-alueen kannalla. Hän ei halua lähteä hakemaan päivystävää lääkäriä vaikkapa Kokemäeltä. - Ja jos joskus kuntaliitokseen on mentävä, niin suunnan pitää olla Pori.
Johanna Jokela Friitalasta on myös yhteistoiminta-alueen kannalla, ja pienen lapsen äitinä hän sanoo, että ulvilalaisista lapsiperheistä suurin osa haluaa suuntautua Poriin.
- Porista haetaan jo nyt useimmat lapsiperheiden tarvitsemat erityispalvelut, hän huomauttaa.
Ulvilan kaupunginosista ehkä tiiviimmin Porin kyljessä olevaa Harjunpäätä edustava Seppo Virtanen sanoo, ettei hän ole törmännyt kotimaisemissaan yhteenkään Jokilaakso-vaihtoehdon kannattajaan.

Jukka Vilponiemi

7.10.2008 09:05

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva