Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Demarinuoret tarjosivat Raumalla unelmamatkoja

Kuva: Demarinuoret tarjosivat Raumalla unelmamatkoja

Satakunnan Demarinuoret tempaisivat eilen Raumalla kunnallisvaalien merkeissä. Nuoret ovat jalkautuneet maakuntiin keskusliiton ja Sosialidemokraattiset opiskelijat, SONK:in voimin vauhdittamaan kampanjaa maakuntiin ja huomenna tempaistaan Kankaanpäässä.

Demarinuorten puheenjohtaja Heta Välimäki kertoo liiton tarjoavan tällä tavoin apuaan kaupungeille, joissa demareitten nuorisotoiminta ei ole kovin vilkasta. Hän kuitenkin painottaa liikkeellä oltavan paikallisten nuorten ehdokkaitten ehdoilla.

- Nuorisoliitolla on omat teemat, kuten työpaikan saaminen opiskelun jälkeen, opiskelijaterveydenhuollon kuntoon saattaminen ja joukkoliikenteen toimivuus.

Välimäki kertoo erityisesti joukkoliikenteen puhuttaneen nuoria.

- Me olemme pitäneet esillä myös maahanmuuttajien aseman parantamista. Ei voi olla oikein, että nuoret ovat ainoa tulkki, jonka he saavat. Kielikursseja pitää lisätä.

Välimäki listaa tavoitteena olevan myös kuntien tilojen saaminen tehokkaampaan käyttöön. Esimerkiksi hän ottaa koulutilat, joista voisi järjestää vapaa-ajan harrastustiloja nuorille ja tästä esimerkkinä Välimäki mainitsee bändien harjoitustilat.

Raumalla nuoret kävivät piirtämässä omia unelmiaan hiekkaan ja kuulemassa paikallisten nuorten ehdokkaitten ajatuksia Demarinuorten Unelmakeitaalla, Anundilan aukiolla.

Jo päivällä tietoa ja ilmapalloja jaettiin oppilaitosten ympäristössä.

Kahdeksan ehdokkaan joukolla nuoret toivat tavoitteitaan esiin. Jo valtuustokokemusta hankkinut Kristiina Salonen nosti teemoissaan kärkeen terveydenhuollon. Hänen unelmanaan on saada Rauma terveydenhuollon edelläkävijäksi.

Myös ensikertalainen, Tanja Savila unelmoi terveydenhuollosta, jossa palvelut toimivat kitkattomasti.

Molemmat painottivat myös asumisolojen parantamista. Molempien valikoimaan kuului niin edullisten vuokra-asuntojen määrän pitäminen riittävänä, kuin tonttitarjonnan turvaaminen myös omakotitalojen rakentajille.

Salonen unelmoi myös lapsiperheitten aseman parantamisesta, esimerkiksi kotihoitotuen kuntalisä käyttöönottamista ja perheneuvolatoiminnan laajentamisesta Raumalla.

Savila puolestaan kiinnitti huomion ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon, puhumalla liikuntapalvelutarjonnan lisäämisen puolesta. Hänen unelmissaan palveluja olisi kaikille tarjolla, eikä niiden saavuttaminen saisi olla rahasta kiinni.

Jouko Veijonaho

2.10.2008 08:45

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva