Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin uusi Citymarket enteilee kiristyvää kauppakilpailua

Tänään Porin Mikkolassa avattava kauppakeskus CM Mikkola merkitsee kilpailun kiristymistä Porin talousalueen päivittäis- ja käyttötavarakaupassa. K-ryhmä odottaa markkinaosuutensa kaksinkertaistuvan Porin toisen Citymarketin avaamisen myötä, ja Tokmannin tulo Poriin merkitsee uutta tilannetta myös alueen halpisketjuille. Uuden kauppakeskuksen odotetaan vetävän pari miljoonaa asiakasta vuodessa.

 

S-ryhmän Prisman naapuritontilla avattava 25 000 neliön kauppakeskus otetaan käyttöön tänään aamupäivällä, ja etenkin K-ryhmä odottaa avaukselta paljon. Kauppakeskukseen odotetaan sellaista ryntäystä, että Kesko on hakenut ja saanut poikkeusluvan keskuksen pitämiseksi auki ensi sunnuntaina.

- Näin siksi, etteivät liikenneruuhkat Mikkolaan kasvaisi perjantaina ja lauantaina sietämättömiksi, perustelee sunnuntain aukioloa Keskon aluejohtaja Olli Setänen.

Li-Plast Oy on rakentanut kauppakeskuksen ja vuokrannut sen Keskolle ja Kyösti Kakkosen Tokmannille. Tontin koko rakennusoikeus on käytetty. Rakennus on samaa suuruusluokkaa kuin viereinen Prisma. CM-tontilla on käyttämättä vain polttoainepisteen varaus.

Kesko on vuokrannut tiloista 17 000 neliötä ja Tokmannin 6 000 neliötä. Loput tilat ovat yhteisiä. Citymarket vie tiloista 10 000 neliötä, ja lisäksi Kesko on vuokrannut tiloja edelleen parillekymmenelle erikoismyymälälle ja ravintolalle. Autopaikkoja on pihassa 900.

Porin keskustassa Satakunnankadulla sijaitseva vanha Citymarket jää toimimaan ennalleen, ja Kesko aikoo ehostaa sitä vielä tänä vuonna.

- Porissa on tilaa kahdelle Citymarketille, ja ne yhdessä mahdollistavat K-ryhmän markkinaosuuden kaksinkertaistamisen lähivuosina, sanoo ketjun myyntijohtaja Juha Dahlman.

K-ryhmän päivittäistavarakaupan markkinaosuus on Porin seudulla nyt noin 23 prosenttia.

Uuden Citymarketin päivittäistavarapuolen kauppias Jari Puumala tavoittelee ruokakaupalle 18-19 miljoonan euron liikevaihtoa, ja tavaratalojohtaja Mervi Kivistö arvioi käyttötavarapuolen liikevaihdoksi aluksi 12,5 miljoonaa euroa.

Keskolaisia ei häiritse edes S-ryhmän naapuruus. Heidän mukaansa kahden kauppakeskuksen sijainti vierekkäin lisää asiakasvirtoja, josta kummatkin hyötyvät.

- Mutta hintakilpailu kovenee, ja ainakin aluksi nähdään varmasti kovia tarjouksia, ennakoi Puumala.

Citymarket-ketju on parhaillaan kovassa kasvussa. Eri puolille maata avataan tänä vuonna vielä viisi uutta hypermarkettia, ja ensi vuoden ohjelmassa niitä on kahdeksan. Lisäksi useita marketteja uudistetaan.

Jukka Vilponiemi

2.10.2008 08:34

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva