Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Elo: Tilanne on kestämätön

Myrskyvaroitus: Porin perusturvajohtajan vaali nosti demarien ja kaupunginjohtajan erimielisyydet taas pintaan.

 

Viime maanantaina Porin kaupunginvaltuustossa käyty perusturvajohtajan vaali on nostanut jälleen esiin sosialidemokraattien ja kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen (sd) väliset erimielisyydet. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Mikko Elon (sd) mielestä on kestämätön tilanne, kun demareiden tuella valittu kaupunginjohtaja työskentelee omaa ryhmäänsä vastaan.

Porin perusturvajohtajaksi valittiin maanantaina tiukassa äänestyksessä äänin 31-28 Kankaanpään kansanterveystyön kuntayhtymän johtaja, keskustalaisena pidetty Terttu Nordman.

Sosialidemokraattien ehdokkaan, Porin terveysjohtajan Pekka Satomaan jääminen toiseksi on kuohuttanut sosialidemokraatteja varsinkin, kun kaupunginjohtaja Luukkosen ja apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksosen (vas) nähtiin vaalin jälkeen ”tuulettavan” Satomaan häviön kunniaksi. Myös vasemmistoliiton vahvan miehen Pekka Träskelinin nähtiin kuiskuttelevan tyytyväisenä Luukkosen kanssa.

Jo aiemmin on käynyt selväksi, että sekä Luukkonen että Laaksonen ovat vastustaneet Satomaan valintaa perusturvajohtajaksi huonojen henkilökemioiden takia. Mikko Elon mukaan sosialidemokraattien ryhmässä ollaan nyt tuohduksissa siitä, että etenkin Luukkonen tuuletuksellaan selvästi osoitti, mitä mieltä hän oli vaalin tuloksesta.

- Monet muutkin valintaprosessiin liittyvät tapahtumat osoittavat, että vaali ei ollut Nordmanin puolesta vaan Satomaata vastaan, Elo sanoo.

Elon mukaan on kestämätön tilanne, että sosialidemokraattien mandaatilla istuva kaupunginjohtaja toimii sosialidemokraattien ehdokasta vastaan.

- Pelisäännöt on nyt tehtävä selviksi. Jos ryhmämme on tehnyt päätöksen olla pätevimmän ehdokkaan eli Satomaan takana, niin virkamiehen tehtävänä ei ole yhdessä muiden ryhmien kanssa tehdä myyräntyötä ehdokasta vastaan, Elo sanoo.

Hän huomauttaa, että vaikka Pekka Satomaa on toimintatavoiltaan suoraviivainen ja suoraan sanova, hän on osoittanut pätevyytensä johtajana.

- Satomaa on lääketieteen lisensiaatti ja toiminut virallisesti 8 vuotta suuren organisaation eli Porin terveysviraston johtajana. Nordman taas ollut pienten organisaatioiden johtajana.

Sosialidemokraatit ottavat pelisäännöt esiin Mikko Elon mukaan ensi maanantaina, kun Porin kaupunginhallituksen demariryhmä kokoontuu.

Jukka Vilponiemi

2.10.2008 08:56

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva