Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pomarkulla ei ole kiirettä mihinkään suuntaan

Sosiaali- ja terveydenhuollon lähipalvelujen säilyminen on tällä hetkellä Pomarkun demareiden päällimmäisenä tavoitteena. Pomarkku on mukana Porin ja ympäristökuntien neuvotteluissa, joiden tavoitteena on muodostaa sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue vuoden 2010 alusta lähtien. Pomarkun ja Porin lisäksi neuvottelevat Noormarkku, Merikarvia, Luvia ja Ulvila.

 

- Sote-yhteistyö on valtion Paras-hankkeen velvoittamaa. Kun nämä asiat saadaan kuntoon, ei Pomarkulla ole syytä hötkyillä mihinkään suuntaan.

- Sote-yhteistyössä Pori on mielestämme järkevämpi suunta kuin Kankaanpää ja PoSa, joka jo tälläkin hetkellä hakee erikoissairaanhoidon palvelut ja yöpäivystyksen Porista, valtuutetut Olavi Leppänen ja Eero Viitala sekä varavaltuutettu Jouko Tuomimäki pohtivat.

Tällä hetkellä Pomarkku selvittää kuntaliitosmahdollisuutta Noormarkun kanssa. Näyttää kuitenkin siltä, että Noormarkku on vahvasti suuntautumassa Poriin.

- Jos Noormarkku-Pomarkku -liitoksesta ei tule mitään, meidän kannattaa jäädä seuraamaan tilannetta. Kunnanvaltuusto on tehnyt päätöksen, että tässä vaiheessa ei neuvotella kuntaliitoksesta Porin kanssa. 

- Kunnan talouden osalta kaksi edellistä vuotta ovat olleet plussan puolella ja kuluvankin vuoden tilanne näyttää hyvältä. Taloudellista puskuria meillä siis on olemassa, joten paniikkiratkaisuihin ei kannata lähteä.

- Jos sitten liitosneuvotteluihin on lähdettävä, on kuunneltava järjen, eikä tunteiden ääntä ja mietittävä työssäkäyntialueita.

Pomarkussa on demareiden mielestä tällä hetkellä hyvät palvelut. Äänestäjiä huolestuttaa ennen kaikkea se, että sote-yhteistyön myötä lääkäripalveluja pitää lähteä jonottamaan Poriin tai että vanhus voi joutua laitoshoitoon vaikkapa Reposaareen.

- Tähän me emme usko ja tulevan valtuuston tehtävänä onkin huolehtia, että näin ei tapahdu. Kyllä pomarkkulaiset vanhukset hoidetaan edelleen omassa kunnassa ja varmasti lähilääkäripalvelutkin järjestyvät.

Pomarkussa on viime vuosina tehty mittavia satsauksia kouluihin ja ne asiat ovat nyt hyvässä kunnossa.

- Omasta lukiosta on pidettävä kiinni. Porissa tehtyjen ratkaisujen myötä lukioihin pääsy siellä vaikeutuu, joten olemme jo uskaltaneet tarjota sellaista mahdollisuutta, että reuna-alueilta voitaisiin ohjata oppilaita Pomarkun lukioon. Jo nyt esimerkiksi Noormarkusta käydään Pomarkussa lukiossa.

- Vaikka lukioomme pääsee Poriin verrattuna pienemmällä keskiarvolla, on opetuksen taso kuitenkin aivan yhtä laadukasta, Leppänen, Viitala ja Tuomimäki korostavat.

Pomarkkuunkin olisivat nuoret perheet tervetulleita. Vaikka uusien maa-alueiden hankinta on kiristänyt kunnan taloutta, ovat demaritkin sitä mieltä, että monipuoliseen tonttitarjontaan on panostettava.

- Jos kuntaan halutaan houkutella uusia asukkaita, näin on toimittava.  Pian valmistuukin kaava uudelle Purolehdon alueelle, johon tulee viihtyisiä omakotitalotontteja.

- Liikenneyhteydet Pomarkusta sekä Porin että Kankaanpään suuntaan ovat hyvät. Monet vanhemmat haluavat tänä päivänä kasvattaa lapsensa maaseudun rauhassa, mutta lähipalveluiden ja harrastusmahdollisuuksien on oltava kunnossa, demarit painottavat.

Maarti Kautto

30.9.2008 08:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva